BCR si BRD lanseaza doua credite pentru nevoi unice pe piata

BCR si BRD lanseaza doua credite pentru nevoi unice pe piata

Matrix in sistemul bancar romanesc: BCR si BRD revolutioneaza piata lansand doua credite pentru nevoi destinate populatiei. Produsele sunt practic imprumuturi de nevoi garantate cu ipoteca, avand perioade de rambursare mari. Sumele obtinute cu ajutorul acestor produse pot fi de maximum 100.000 de euro la BRD si de 150.000 de euro in cazul BCR. Perioada

Matrix in sistemul bancar romanesc: BCR si BRD revolutioneaza piata lansand doua credite pentru nevoi destinate populatiei. Produsele sunt practic imprumuturi de nevoi garantate cu ipoteca, avand perioade de rambursare mari. Sumele obtinute cu ajutorul acestor produse pot fi de maximum 100.000 de euro la BRD si de 150.000 de euro in cazul BCR. Perioada de rambursare a creditului poate fi intre 20 de ani (BCR) si 25 de ani (BRD).

MaxiPlus de la BCR

Banca Comerciala Romana lanseaza un nou produs de creditare destinat populatiei, unic pe piata bancara romaneasca – MaxiPlus BCR.

MaxiPlus BCR imbina avantajele unei linii de credit, care permite beneficiarului sa aiba acces continuu la bani pe o perioada mai indelungata de timp, cu avantajele creditului de nevoi personale garantat cu garantii reale – care ofera o limita mare de credit.

Creditul MaxiPlus se acorda pe termen de pana la 20 de ani. Din aceasta perioada, in primii 5 ani se pot efectua trageri si rambursari multiple in limita plafonului de credit disponibil, timp in care creditul functioneaza ca o linie de credit. Dupa primii 5 ani, pana la scadenta, beneficiarul poate efectua numai rambursarea creditului, care se va
derula in conditiile imprumutului de tip MAXICREDIT Clasic.

La solicitarea clientului, perioada de tragere din credit se poate prelungi cu inca 5 ani, cu respectarea unor conditionalitati privind, intre altele, capacitatea de rambursare.

In cadrul perioadei de 5 ani (sau 10 ani in cazul prelungirii), daca beneficiarul ramburseaza, partial sau integral, suma imprumutata, el poate face noi trageri in limita soldului disponibil in contul de credit, fara a putea depasi termenul limita stabilit pentru trageri.

"Este un produs bancar foarte flexibil care revolutioneaza practic piata creditului in Romania, fiind extrem de atragator intrucat beneficiarul are la la dispozitie o linie de credit din care poate efectua oricand trageri integrale sau partiale fara a fi nevoie sa justifice platile, in primii 5 ani (sau 10 ani) are posibilitatea efectuarii de trageri si
rambursari multiple in limita plafonului disponibil si poate beneficia de o suma mare de bani" a subliniat Dorin Cojocaru, director executiv al Directiei de credite retail din BCR.

Banca poate acorda pana la 150.000 echivalent EUR, solicitantul avand posibilitatea de a alege creditarea in lei, EUR sau USD.

Pe parcursul primilor 5 ani (sau 10 ani) de creditare, clientul poate solicita suplimentarea sau diminuarea liniei de credit (cu conditia incadrarii in conditiile de creditare ale bancii si asigurarii cu garantii).

Clientul va beneficia gratuit de un card de debit atasat liniei de credit precum si de o conventie de plati facturi si rambursare credit prin ATM, ceea ce ii ofera posibilitatea de a-si achita aceste obligatii de plata in orice moment si de la oricare bancomat BCR.

Dobanda pe primii 5 ani (sau 10 ani) este variabila, de 11% pentru creditele in EUR, 11,25% pentru creditele in USD si 12,1% pentru creditele in lei. Dupa aceasta perioada de trageri si rambursari, dobanda va fi cea aferenta creditului MAXICREDIT clasic.

In situatia in care clientul incaseaza veniturile pe card BCR, beneficiaza de o diminuare cu 0,4 p.p. a nivelului de dobanda la credit.

BCR accepta drept garantie la credit atat garantii imobiliare (ale imprumutatului sau ale unei terte persoane) cat si depozite colaterale, certificate de depozit cu discount, certificate de depozit la purtator marca BCR sau titluri de stat.

Banca ofera pentru acest nou tip de credit asigurarea de viata in mod gratuit.

In cazul tragerilor partiale, banca percepe un comision de neutilizare de 1% la soldul ramas in contul de credit.

La angajarea creditului, banca percepe o taxa de 70 de EUR pentru analiza dosarului si evaluarea garantiei imobiliare si un comision de 0,3% pentru acordarea imprumutului. Pe parcursul derularii creditului banca incaseaza un comision lunar de administrare a creditului de 0,05% din valoarea imprumutului.

Expresso NonStop de la BRD

BRD – Groupe Société Générale a lansat astazi creditul de nevoi personale nenominalizate « Expresso NonStop», primul credit personal garantat cu ipoteca ce ofera posibilitatea reincarcarii pe masura rambursarii creditului initial.

Optiunea de reincarcare ii ofera clientului posibilitatea de a obtine, dupa numai un an de la acordarea creditului initial, noi credite, de cate ori are nevoie, pentru valorificarea oportunitatilor sau proiectelor personale aparute pe parcursul derularii creditului initial.

Finantarile ulterioare se acorda in baza aceleiasi garantii ca si creditul initial, ceea ce ii faciliteaza clientului accesul la un nivel de dobanda competitiv. In plus, pentru creditele reincarcate nu se percepe comision la acordare. Suma imprumutata initial, ca si cele reincarcate, pot avea orice destinatie, nefiind necesara justificarea utilizarii banilor.

Sumele imprumutate, in valoare maxima de pana la 100.000 de euro sau 360.000 RON, pot fi rambursate intr-o perioada de pana la 25 de ani.
Rambursarea creditului reincarcat se poate incheia odata cu rambursarea creditului initial sau mai devreme, in functie de posibilitatile de rambursare ale clientului.

Dobanda este de 7,9% pentru imprumuturile in euro, respectiv 8,5% pentru creditele contractate in lei.

Redactia BankingNews
redactia@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos