BCR si-a adaptat oferta de credite la vremuri de criza

BCR si-a adaptat oferta de credite la vremuri de criza

Normele de creditare ale Bancii Nationale valabile in toamna anului trecut si criza financiara internationala, care invariabil a atins si economia romaneasca prin accesul restrictionat la finantarea externa, au blocat piata creditelor din tara noastra in ultimul trimestru din 2008. Situatia alarmanta s-a vazut si in vanzarile realizate de cea mai mare banca din Romania

Normele de creditare ale Bancii Nationale valabile in toamna anului trecut si criza financiara internationala, care invariabil a atins si economia romaneasca prin accesul restrictionat la finantarea externa, au blocat piata creditelor din tara noastra in ultimul trimestru din 2008. Situatia alarmanta s-a vazut si in vanzarile realizate de cea mai mare banca din Romania – BCR, unde imprumuturile noi acordate in perioada septembrie – decembrie 2008 au inregistrat o scadere abrupta de aproximativ 60% fata de acelasi interval din 2007. "O economie de piata nu poate functiona fara creditare. Speram intr-o revigorare a pietei imprumuturilor pe segmentul de retail si tocmai de aceea am creat produse mai simple de inteles si de utilizat. Principalele modificari operate au avut in vedere in primul rand simplificarea structurii costurilor", a precizat Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

Institutia de credit a introdus astfel, pentru produsele de creditare, dobanda variabila in functie de indici de piata monetara (ROBOR si EURIBOR) si dobanda fixa pe toata perioada de creditare pentru imprumuturile de consum securizate/nesecurizate si ipotecare in euro si lei. De asemenea, BCR a eliminat din portofoliu creditele cu dobanda fixa introductorie (pe o perioada de maximum 1 an). Si in cazul comisioanelor au aparut diferente, banca renuntand la o serie de astfel de taxe: de analiza si de administrare lunar percepute in cazul creditelor fara garantii si de administrare lunar in cazul imprumuturilor garantate. Pentru creditele fara garantii, banca percepe acum un comision de acordare (3%) si un comision lunar de urmarire riscuri (0,35%). La imprumuturile garantate, singur cost incasat de BCR este comisionul de acordare de 2,5%. "Noua oferta de credite a BCR le asigura clientilor avantajul alegerii produsului celui mai potrivit situatiei sale", a concluzionat Sorin Mititelu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos