BCR se va axa pe retail, credite imobiliare si bani europeni in 2007

BCR se va axa pe retail, credite imobiliare si bani europeni in 2007

Erste Bank vrea sa dezvolte, in acest an, activitatea de retail a Bancii Comerciale Romane (BCR), segmentul finantarilor imobiliare si sa stimuleze distribuirea fondurilor Uniunii Europene post-aderare, se arata in raportul anual auditat pentru 2006 al bancii austriece. "In plus, BCR isi va dezvolta activitatile de investitii bancare si finantari corporative, cu scopul de a

Erste Bank vrea sa dezvolte, in acest an, activitatea de retail a Bancii Comerciale Romane (BCR), segmentul finantarilor imobiliare si sa stimuleze distribuirea fondurilor Uniunii Europene post-aderare, se arata in raportul anual auditat pentru 2006 al bancii austriece.

"In plus, BCR isi va dezvolta activitatile de investitii bancare si finantari corporative, cu scopul de a acorda servicii si instrumente financiare mai sofisticate marilor corporatii", se mai arata in raport. BCR va incerca sa obtina o crestere medie a profitului net calculat in euro cu 40% pana in 2009 si un raport cost/venit de mai putin de 40%.

Auditorii financiari ai Erste Bank, Sparkassen-Prüfungsverband (auditorul legal mandatat) si Deloitte Wirtschaftsprüfungs (auditorul suplimentar selectat), au confirmat rezultatele financiare pentru 2006 anuntate de banca austriaca pe 28 februarie, respectiv un profit net de 932,2 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2005. La acest rezultat, BCR a contribuit cu un profit net de 34,6 milioane euro, calculat ca o cota parte din profitul total al bancii romanesti, in functie de data la care banca a devenit membra a grupului Erste.

BCR a obtinut, la sfarsitul anului trecut, un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), cu 16,4% mai mare decat in anul precedent, iar activele inregistrate de banca romaneasca au crescut cu 38,6% la 47,4 miliarde lei (14,02 miliarde euro) fata de finalul lui 2005.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos