BCR scumpeste creditele in lei

BCR scumpeste creditele in lei

BCR majoreaza, incepand de marti, 1 aprilie, nivelul actual al ratei dobanzii de referinta, revizuibila semestrial pentru creditele retail in lei aflate in sold, dupa ce BNR a decis sa ridice nivelul dobanzii de referinta cu 0,5%, la 9,5%. Astfel, dobanda de referinta BCR pentru creditele pe termen scurt creste cu 2,5 p.p. ajungand la

BCR majoreaza, incepand de marti, 1 aprilie, nivelul actual al ratei dobanzii de referinta, revizuibila semestrial pentru creditele retail in lei aflate in sold, dupa ce BNR a decis sa ridice nivelul dobanzii de referinta cu 0,5%, la 9,5%. Astfel, dobanda de referinta BCR pentru creditele pe termen scurt creste cu 2,5 p.p. ajungand la 12,25%, iar pentru cele pe termen mediu si lung ajunge la 12,75%, transmite banca intr-un comunicat.

Totodata, banca creste nivelul dobanzii bonificate la conturile de economii. Astfel, la conturile de economii in lei dobanda creste cu pana la 0,5 p.p., iar la cele in valuta cu pana la 0,3 p.p. Noile dobanzi sunt de pana la 7,25% pentru sumele in lei, respectiv pana la 3,6% pentru sumele in euro si pana la 2,5% pentru sumele in dolari.

De asemenea, in perioada 1 aprilie-31 mai 2008, BCR ofera o dobanda promotionala pentru depozitele cu dobanda fixa la termen de 3 luni in lei si euro. Pentru sumele de pana la 5.000 lei exclusiv dobanda este de 8,0%, pentru cele cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei exclusiv dobanda este de 8,5%, iar pentru sumele ce depasesc 10.000 lei dobanda este de 9,0%. In cazul depozitelor in euro dobanda este de 4,1% pentru sumele de pana la 10.000 euro, 4,2% pentru sumele cuprinse intre 10.000 si 25.000 euro exclusiv, iar pentru sume ce depasesc 25.000 euro dobanda este de 4,3%.

“BCR din postura de lider al sistemului bancar romanesc face inca un pas, in actualele conditii ale pietei, pentru incurajarea economisirii, prin majorarea, intr-o perioada foarte scurta de timp, a dobanzii la conturile de economii constituite in lei si valuta. Totodata, banca trebuie sa-si ajusteze si dobanda la credite pentru a asigura o politica echilibrata de creditare si risc de credit. Majorarea dobanzilor la credite se inscrie, de altfel, in tendinta generala a pietei creata de majorarile dobanzii de politica monetara a BNR”, a declarat Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos