BCR scumpeste creditele in lei si euro

BCR scumpeste creditele in lei si euro

Banca Comerciala Romana a majorat, incepand de luni 21 Ianuarie 2008, nivelul dobanzii la depozitele la termen constituite in lei si euro cu pana la 0,8 p.p., precum si la creditele in RON si EUR cu 0,5 p.p., in concordanta cu evolutiile pietelor financiare interna si internationala. BCR a decis sa mentina, deocamdata, nivelul dobanzii

Banca Comerciala Romana a majorat, incepand de luni 21 Ianuarie 2008, nivelul dobanzii la depozitele la termen constituite in lei si euro cu pana la 0,8 p.p., precum si la creditele in RON si EUR cu 0,5 p.p., in concordanta cu evolutiile pietelor financiare interna si internationala. BCR a decis sa mentina, deocamdata, nivelul dobanzii aferenta creditelor in euro cu dobanda fixa in prima perioada de creditare.

"BCR din postura de lider al sistemului bancar romanesc face inca un pas, in actualele conditii ale pietei, pentru incurajarea economisirii, prin majorarea dobanzii la depozitele constituite in lei si euro cu pana la 0,8 p.p.. Totodata, banca trebuie sa isi ajusteze si dobanda la creditele in euro si lei pentru a asigura o politica echilibrata de creditare si risc de credit. Majorarea dobanzilor la credite se inscrie, de altfel, in tendinta generala a pietei", a declarat Dorin Cojocaru, directorul executiv al Directiei Credite Retail din cadrul BCR.

Decizia de majorare a dobanzilor este efectul direct al deciziei BNR si al evolutiei pietelor financiare internationale. Majorarea nivelului dobanzii in RON este determinata de cresterea de catre BNR a ratei dobanzii de politica monetara la 8% ca urmare a evolutiei nefavorabile a indicatorilor macroeconomici, indeosebi a ratei inflatiei. In ceea ce priveste creditele in euro, majorarea nivelului dobanzii este determinata de turbulentele pietelor financiare internationale care au dus la evolutia crescatoare a costurilor de finantare pe aceste piete. Majorarea dobanzii in euro si lei se aplica atat creditelor aflate in sold, mai putin celor cu dobanda revizuibila semestrial a caror dobanda va fi ajustata la data de 31 martie 2008, cat si noilor credite acordate incepand cu data de 21.01.2008.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos