BCR reduce dobanzile la credite si depozite

BCR reduce dobanzile la credite si depozite

Banca Comerciala Romana reduce dobanzile, incepand cu 1 iulie 2009, atat la credite cat si la depozite. Scaderea nivelului dobanzilor este urmarea masurilor de politica monetara adoptate de BNR, menite sa contribuie la consolidarea sistemului bancar si la imbunatatirea climatului economic in Romania, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare. In sfera creditarii, BCR

Banca Comerciala Romana reduce dobanzile, incepand cu 1 iulie 2009, atat la credite cat si la depozite. Scaderea nivelului dobanzilor este urmarea masurilor de politica monetara adoptate de BNR, menite sa contribuie la consolidarea sistemului bancar si la imbunatatirea climatului economic in Romania, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare. In sfera creditarii, BCR scade dobanzile la imprumuturile in lei pentru clientii corporativi cu pana la 3 puncte procentuale, in functie de tipul de dobânda atasat (dobânda fixa, variabila sau legata de indicele ROBOR), scadenta (termen scurt, mediu si lung) si profilul de risc al clientului. Noile dobanzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum si, in cazul celor cu dobânda variabila, creditelor aflate in sold. Astfel, nivleul curent al dobanzilor la creditele corporate acordate de BCR porneste de la 13% (in functie de valoare ROBOR si de profilul de risc al clientului). La creditele in valuta nivelul dobanzilor ramane nemodificat.

„Reducerea semnificativa a costului creditelor va ajuta in mod real clientii BCR, cu precadere IMM-urile, sa depaseasca dificultatile perioadei si chiar sa isi relanseze afacerile. Monitorizam permanent evolutiile din economie si, in limitele impuse de contextul actual, facem tot ce putem pentru a ne sprijini clientii, cu un control adecvat al riscului. Speram ca semnalul dat astazi in piata sa aiba un efect de antrenare favorabil, stimuland intrarea pe crestere economica reala”, a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedintele executiv Corporate Banking si Trezorerie&Piete de Capital al BCR.

Totodata, BCR a modificat in scadere si nivelul dobanzilor la produsele de economisire. Pentru persoane juridice, scaderea este cu pana la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard in lei si EUR si la contul IDEAL BCR. Dobanzile continua sa ramana foarte atractive, stimuland economisirea, cu nivele de pana la 11,5% pe an la lei si 3,8%/an la EUR. Pentru contul BCR IDEAL Micro, dobanzile scad cu pana la 1 p.p. la lei si 0,5 p.p. la EUR, pe transe valorice. Pentru persoane fizice, la depozitele in lei cu dobânda fixa, scaderea este intre 0,25 puncte procentuale si 1,75 puncte procentuale, in functie de suma economisita, iar la depozitele in moneda europeana dobânda va avea o scadere maxima de 1 punct procentual. Si la Maxicont BCR dobânda va fi redusa cu un procent la lei si cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (in functie de suma economisita) la moneda unica. Noile rate ale dobanzilor vor fi aplicabile atat depozitelor nou deschise, cat si celor prelungite automat incepand cu 1 iulie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos