BCR: Primul efect al falimentului personal – bancile vor fi mai atente pe cine imprumuta

BCR: Primul efect al falimentului personal – bancile vor fi mai atente pe cine imprumuta

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, considera ca primul efect al introducerii legii falimentului personal va fi ca bancile vor fi mult mai atente la clienţii carora le acorda credite si nu crede ca aceasta masura va ajuta. "Primul efect va fi ca vom fi mult mai atenti cui imprumutam. Vom avea un apetit la

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, considera ca primul efect al introducerii legii falimentului personal va fi ca bancile vor fi mult mai atente la clienţii carora le acorda credite si nu crede ca aceasta masura va ajuta. "Primul efect va fi ca vom fi mult mai atenti cui imprumutam. Vom avea un apetit la risc mult mai scazut", a explicat seful BCR.

El atrage atentia ca legislatia ar trebui sa asigure ca clientii au facut tot ce este posibil pentru a-si returna creditul. "Nu cred ca legea falimentului personal va ajuta piata, pentru ca eu consider ca modul in care sunt realizate propunerile in prezent inseamna ca exista pentru clienti oportunitatea de a iesi din contractul incheiat", a afirmat Bruynseels.

"Atunci cand un client a facut un contract cu orice institutie de credit, acesta este obligat sa returneze imprumutul. Acesta cred ca ar trebui sa fie un mesaj clar pentru toti clientii. Oamenii ar trebui sa fie atenti la suma pe care o imprumuta si sa se extinda doar atat cat cred ca pot returna", a continuat seful BCR.

El a mentionat ca bancile si BNR incearca sa limiteze suma pe care un client o imprumuta la posibilitatile pe care acesta le are pentru a returna creditul, dar ca in final depinde de ceea ce fiecare persoana considera ca este adecvat pentru ea insasi.

Totodata, Bruynseels a atras atentia ca bancile din Romania si-au exprimat opinia privind legea falimentului personal, si ca au facut propuneri alternative care insa au fost respinse.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos