BCR primeste de luni solicitari de credit pentru Prima Casa

BCR primeste de luni solicitari de credit pentru Prima Casa

Banca Comercială Română (BCR) primeste de luni solicitările de credit prin programul Prima Casă si documentatia necesară, în conditiile în care joi a semnat Conventia cu Fondul de Garantare a Creditelor, a anuntat banca. Peste 10.000 de persoane si-au exprimat până acum intentia de a-si achizitiona o locuintă cu ajutorul creditului ipotecar Prima Casă. Creditul

Banca Comercială Română (BCR) primeste de luni solicitările de credit prin programul Prima Casă si documentatia necesară, în conditiile în care joi a semnat Conventia cu Fondul de Garantare a Creditelor, a anuntat banca. Peste 10.000 de persoane si-au exprimat până acum intentia de a-si achizitiona o locuintă cu ajutorul creditului ipotecar Prima Casă. Creditul pentru investitii imobiliare BCR "Prima Casă" se adresează persoanelor care vor să îsi achizitioneze o primă locuintă cu ajutorul unui imprumut bancar, se arată în comunicat.

Nivelul de dobândă este Euribor la trei luni, plus 3,8 puncte procentuale. Astfel, pentru un imprumut de 50.000 EUR, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (care variază în functie de nivelul Euribor) este de 265 EUR, potrivit băncii. Mai există un comision de acordare de 0,5% aplicat la valoarea creditului si un comision de evaluare de 300 de lei, plus taxa pe valoare adăugată (TVA), ambele percepute o singură dată. În functie de profilul de risc al fiecărui solicitant, banca acceptă până la patru coplătitori, se mai arată în comunicat.

Potrivit legii, clientul mai are de achitat un comision de gestiune de 0,37% al FGCIMM aplicat la valoarea creditului aprobat. Comisionul de gestiune se va plăti către FGCIMM în fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la 31 decembrie al anului precedent. Eligibilitatea solicitantului se stabileste în functie de conditiile specifice prevăzute de normelor interne de creditare ale BCR.

Creditul ipotecar Prima Casă BCR poate fi utilizat atât pentru achizitionarea de locuinte finalizate, cât si pentru achizitia de locuinte în curs de construire. Pentru cea de-a doua variantă clientul trebuie să prezinte băncii antecontractul de vânzare-cumpărare sau contractul de constructie. FGCIMM va  emite o promisiune de garantare care va avea valabilitate pe perioada de constructie a locuintei, dar nu mai mult de 18 luni. BCR va acorda credite în valoare de 308 milioane EUR prin programul Prima Casă.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos