BCR plateste mai bine pentru economiile in lei

BCR plateste mai bine pentru economiile in lei

BCR majoreaza, incepnad cu aceasta saptamana, cu pana la 3,75 puncte procentuale, nivelul dobanzii bonificate la depozitele la termen in lei, atat pentru cele cu dobanda fixa cat si cele cu dobanda variabila. Cea  mai mare dobanda, de10,5% pe an, este acordata pentru depozitele la termen cu dobanda fixa si cu scadenta la 3 luni,

BCR majoreaza, incepnad cu aceasta saptamana, cu pana la 3,75 puncte procentuale, nivelul dobanzii bonificate la depozitele la termen in lei, atat pentru cele cu dobanda fixa cat si cele cu dobanda variabila. Cea  mai mare dobanda, de10,5% pe an, este acordata pentru depozitele la termen cu dobanda fixa si cu scadenta la 3 luni, cat si pentru depozitele cu dobanda variabila cu scadenta  la 6 luni, care au o valoare mai mare de 10.000 lei, a anuntat institutia de credit intr-un comunicat.

“Prin majorarea nivelului de dobanda bonificata, toti clientii care au depozite la termen in lei la BCR beneficiaza de protejarea economiilor lor la riscul de inflatie. La BCR, clientii nostri gasesc mai mult decat protectia necesara pentru sumele economisite, gasesc solutii financiare care sa le permita realizarea aspiratiilor lor si a independentei financiare dorite. A fi independent financiar, prin propriile tale mijloace, este propunerea noastra pentru toti cei ce privesc mai departe decat ce urmeaza sa se intample maine” a declarat Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR.
 
Banca majoreaza cu pana la 2,2 puncte procentuale dobanzile in cazul depozitelor la termen in lei, cu dobanda fixa. La depozitele cu scadenta intre o luna si trei luni dobanda anuala bonificata este cuprinsa intre 8% si 10,5%, in functie de termen si de valoarea depozitului (pana la 5.000 lei, intre 5000 si 10.000 lei si peste 10.000 lei). In cazul depozitelor cu scadenta la 6 luni, 9 luni si 12 luni dobanda variaza intre 9,0% si 10,0% in functie de termen si de valoarea depozitului.

Pentru depozitele la termen in lei cu dobanda variabila, cu plata dobanzii la scadenta, cresterea este de pana la 3,75 puncte procentuale. In cazul depozitelor cu scadenta intre o luna si trei luni dobanda anuala bonificata are valori cuprinse intre 7,5% si 9%, in timp ce pentru depozitele cu scadenta la 6 luni dobanda anuala este de 9,5% pentru sumele de pana la 5.000 lei exclusiv, 10,0% pentru cele cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei exclusiv, ajungand  pana la 10,5% pentru sumele ce depasesc 10.000. La depozitelor cu scadenta la 9, 12, 18, 24 si 36 luni, cu plata semestriala a dobanzii, dobanda este cuprinsa intre 8,0% si 9,0% pe an.

Totodata, in cazul depozitelor la termen in lei cu dobanda variabila, cu plata lunara a dobanzii cresterea este de pana la 3,75%. La depozitele cu scadenta la 3 luni rata dobanzii este cuprinsa intre 7,5% si 8,5% iar la cele cu scadenta la 6 luni dobanda variaza intre 9,0% si 10,0%. Pentru scadentele  la 9 luni, 12 luni si 18 luni dobanda este intre 7,5% si 8,5%.  

De asemenea, BCR a modificat si dobanzile la depozitele la termen in dolari cu dobanda fixa. Astfel, pentru maturitatile cuprinse intre 1 luna si 9 luni, dobanzile au fost reduse cu pana la 0,45%,  iar pentru scadentele lungi cuprinse intre 12 luni si 36 de luni, dobanzile au crescut cu pana la 0,15%. Noile dobanzi la depozitele la termen cu dobanda variabila, se aplica atat celor constituite pana la data de 9 iunie, cat si celor constituite ulterior acestei date. Pentru depozitele la termen cu dobanda fixa noile niveluri de dobanda se aplica depozitelor constituite la BCR de catre persoane fizice dupa acest termen, sau  la prelungirea scadentei celor aflate in sold, ulterior acestei date.

Oferta BCR include si alte produse financiare, cu randament potential mai ridicat, pe perioade mai mari, clientii avand posibilitatea de a realiza plasamente in: unitati de fond, fondul pe pensii, depozite structurate, obligatiuni, titluri de stat etc. In perioada imediat urmatoare oferta bancii se va completa cu produse din sistemul de economisire-creditare din domeniul locativ, asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked), servicii de brokerage pe piata de capital, se mai arata in comunicat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos