BCR obtine certificarea pentru Managementul Securitatii Informatiei

BCR  obtine certificarea pentru Managementul Securitatii Informatiei

Bucuresti, 19 Martie 2007 – Banca Comerciala Romana (BCR) este prima institutie bancara din Romania care obtine Certificarea internationala pentru Sistemul de Management al Securitatii Informatiei – ISO/IEC 27001: 2005, din partea prestigioasei institutii British Standards Institution (BSI). BCR a fost certificata pentru activitatea de emitere si acceptare de carduri, aceasta activitate fiind aleasa tocmai

Bucuresti, 19 Martie 2007 – Banca Comerciala Romana (BCR) este prima institutie bancara din Romania care obtine Certificarea internationala pentru Sistemul de Management al Securitatii Informatiei – ISO/IEC 27001: 2005, din partea prestigioasei institutii British Standards Institution (BSI).

BCR a fost certificata pentru activitatea de emitere si acceptare de carduri, aceasta activitate fiind aleasa tocmai pentru numarul mare de carduri emise de banca – peste 2,2 milioane active – si implicit a informatiilor pe care acestea le implica. Banca intentioneaza ca, in viitor, sa se demareze procedurile de certificare si pentru alte activitati pe care le desfasoara.

“Aceasta certificare confirma interesul deosebit pe care BCR il manifesta fata de asigurarea securitatii informatiei si a datelor pe care le gestioneaza. Certificarea confera siguranta, confidentialitate, integritate si disponibilitate in relatia noastra cu clientii. Ca lider al sistemului bancar romanesc era de datoria noastra sa fim primii care sa implementam un astfel de sistem de management al securitatii informatiei, sa fim, si in acest domeniu, un deschizator de drumuri in Romania”, a declarat Lucian Dumitriu, director executiv al Unitatii de Protectie si Securitate din cadrul BCR.

BCR dispune acum de un sistem integrat de management, la nivel european, banca fiind certificata pentru managementul securitatii informatiei, managementul calitatii totale si managementul securitatii in munca.

BSI este cea mai importanta institutie din lume in domeniul certificarii managementului securitatii informatiei.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 14 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 481 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.300 si 10.000 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos