BCR incurajeaza economisirea, lansand un depozit pe 3 ani

BCR incurajeaza economisirea, lansand un depozit pe 3 ani

Orientarea romanilor catre consum a facut ca evolutia eonomisirii sa ramana mult in urma cresterii galopante a creditelor. Pentru a atrage banii populatiei, mai multe banci au lansat anul acesta depozite pe termene de doi ani. De asemenea, in ultimele saptamani dobanzile la depozite au crescut. Incepand din aceasta saptamana, piata produselor de economisire se

Orientarea romanilor catre consum a facut ca evolutia eonomisirii sa ramana mult in urma cresterii galopante a creditelor. Pentru a atrage banii populatiei, mai multe banci au lansat anul acesta depozite pe termene de doi ani. De asemenea, in ultimele saptamani dobanzile la depozite au crescut. Incepand din aceasta saptamana, piata produselor de economisire se innoieste cu un produs unic pana acum prin termenul oferit, depozitul cu scadenta la 3 ani.

Depozitul la termen cu scadenta la 36 de luni a fost lansat de BCR, produsul oferind posibilitatea de economisire atat in lei, cat si in valuta – euro si dolari. Pentru lei, dobanda este variabila, in timp ce pentru valuta aceasta este fixa pe toata perioada. Dobanda se aplica diferentiat, in functie de marimea depozitului, indiferent de moneda in care este constituit depozitul, iar plata acesteia se face semestrial.

“BCR sprijina sistemul economisirii in Romania oferind, de la jumatatea lunii august, depozite cu cea mai lunga scadenta de pe piata romaneasca. Noi consideram stimularea economisirii pe termene cat mai lungi drept un obiectiv strategic, toate miscarile facute, pana in prezent, sustinand politica BCR, de protejare a economiilor clientilor prin oferirea de alternative viabile”, precizeaza Lucian Anghel, director executiv adjunct la Directia Trezorerie din cadrul BCR.

Dobanzile oferite de BCR pentru depozitul cu scadenta de 36 de luni

pentru lei

% p.a. % p.a. % p.a.
pana la 5.000 RON intre 5.000 RON si 10.000 RON peste 10.000 RON
8,25  8,40 8,50

pentru valuta

USD USD USD EUR EUR EUR
% p.a. % p.a. % p.a. % p.a. % p.a. % p.a.
pana la 10.000 USD intre 10.000 USD si 25.000 USD peste 25.000 USD pana la 10.000 EUR intre 10.000 EUR si 25.000 EUR peste 25.000 EUR
4,75 4,85 4,95 4,25 4,35 4,45

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos