BCR impreuna cu BCR Securities acorda un imprumut obligatar Municipiului Slobozia

BCR impreuna cu BCR Securities acorda un imprumut obligatar Municipiului Slobozia

BCR si BCR Securities vor acorda Primariei Municipiului Slobozia un imprumut obligatar in valoare de 50 milioane de lei. Contractul de credit si contractul de intermediere obligatiuni intre Primaria Municipiului Slobozia si consortiul format din Banca Comerciala Romana si BCR Securities au fost semnate miercuri, 04.04.2007. Imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din

BCR si BCR Securities vor acorda Primariei Municipiului Slobozia un imprumut obligatar in valoare de 50 milioane de lei. Contractul de credit si contractul de intermediere obligatiuni intre Primaria Municipiului Slobozia si consortiul format din Banca Comerciala Romana si BCR Securities au fost semnate miercuri, 04.04.2007. Imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din obligatiuni municipale, prefinantate prin linie de credit de tip „bridge loan” (credit punte).

Emisiunea de obligatiuni va fi cu dobanda variabila al carei calcul se va baza pe media ratelor interbancare BUBID si BUBOR la 6 luni. Linia de credit tip "Bridge Loan" se acorda, in lei, pe o perioada de 3 ani cu o dobanda variabila legata de BUBOR la 6 luni. Dupa aceasta perioada se va realiza si emisiunea de obligatiuni tot in lei iar in momentul in care Romania va adopta oficial moneda Euro, dobanda variabila va fi in functie de EURIBOR la 6 luni. Mecanismul financiar integrat a fost structurat de VMB Partners SA.

“Municipiul Slobozia a obtinut o finantare care va asigura realizarea unei parti importante din investitiile pe care ni le-am propus. Banii vor fi utilizati pentru finantarea lucrarilor de extindere si reabilitare a sistemului de canalizare in municipiul Slobozia, cartierele Bora si Slobozia Noua, realizarea sursei de apa subterana si modernizarea statiei de epurare-treapta biologica. Suntem convinsi ca parteneriatul cu Banca Comerciala Romana – BCR Securities va asigura dezvoltarea municipiului Slobozia, pornind de la dorintele fiecarui locuitor ca municipiul sa fie un oras modern si european“ a declarat Gabi Ionascu, Primarul Municipiului Slobozia.

”Imprumutul obtinut de Municipiul Slobozia este structurat in functie de necesitatile locale si potentialul existent de dezvoltare a Municipiului. Prin folosirea unei linii de finantare de tip „Bridge Loan”  Inainte de emiterea de obligatiuni, Slobozia va reduce semnificativ costurile de finantare. Astfel se pot trage sumele pe masura cheltuirii lor, platindu-se dobanda doar la sumele utilizate. Fondurile rezultate din obligatiuni vor fi utilizate in exclusivitate pentru rambursarea sumelor utilizate din „Bridge Loan”, astfel realizandu-se re – Intregirea plafonului liniei „Bridge Loan” din care se pot trage ulterior bani, pe masura executarii proiectelor de investitii.  Refinantarea cu obligatiuni pe termen lung distribuie si minimizeaza efortul financiar al municipalitatii asigurandu-se echitatea In finantarea obiectivelor de investitii. Maturitatea obligatiunilor de 20 de ani va mentine un grad de Indatorare scazut pentru municipalitate“, a declarat Marius Bostan, asociat VMB Partners.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos