BCR imbunatateste conditiile de finantare

BCR imbunatateste conditiile de finantare

Banca Comerciala Romana (BCR) a inbunatatit conditile de finantare pentru clientii care apeleaza la creditele cu garantie JEREMIE. Astfel, BCR ofera linii de credite revolving din surse proprii sau din surse atrase, cu garantie gratuita JEREMIE in proportie de 80% din valoarea creditului BCR. De asemenea, BCR acorda credite cu garantie JEREMIE pentru capital de

Banca Comerciala Romana (BCR) a inbunatatit conditile de finantare pentru clientii care apeleaza la creditele cu garantie JEREMIE. Astfel, BCR ofera linii de credite revolving din surse proprii sau din surse atrase, cu garantie gratuita JEREMIE in proportie de 80% din valoarea creditului BCR. De asemenea, BCR acorda credite cu garantie JEREMIE pentru capital de lucru destinate consolidarii activitatii fara solicitarea planurilor de afaceri.

BCR extinde maturitatea maxima a creditelor acordate cu garantie JEREMIE de la 6 la 10 ani pentru creditele de investitii in active corporale si necorporale precum si pentru capitalul de lucru destinat dezvoltarii / extinderii activitatii IMM-urilor. Totodata, BCR majoreaza la 5 ani perioada de rambursare a creditelor pentru capital de lucru destinat consolidarii activitatii curente si la 3 ani maturitatile aferente liniilor de credit revolving.

“BCR continua sa sustina accesul IMM-urilor la creditare, furnizand finantari accesibile in sprijinul investitiilor, cresterii productivitatii si ocuparii fortei de munca intr-un mediu economic provocator. Implicarea BCR in Initiativa JEREMIE ofera IMM-urilor romanesti posibilitatea de a accesa noi finantari, beneficiind de conditii mai bune si garantii reduse, in aceste vremuri dificile. Suntem principalul partener al IMM-urilor din Romania si continuam sa sprijinim acest sector vital pentru crearea de locuri de munca si dezvoltarea economiei reale. Obiectivul nostru este sa finantam in mod constant toate afacerile viabile pe termen lung. Vom continua sa facem acest lucru, cu atat mai mult cu cat acest acord ne intareste si ne diversifica baza de finantare, in beneficiul IMM-urilor romanesti”, a declarat Ramona Ivan, Director executiv, Directia Institutii Financiare, BCR.

Garantia JEREMIE este acordata in cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania", finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 – Accesul IMM-urilor la finantare.
Creditele cu garantia JEREMIE pot fi accesate numai de IMM-uri, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane de euro, cu mentiunea ca, in cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 de euro.

Liniile de credit cu garantie JEREMIE se pot acorda atat in lei cat si in euro, destinate sustinerii, consolidarii sau dezvoltarii activitatilor de afaceri, pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru necesare cumpararii de materii prime, stocuri si alte intrari (inputuri) pentru productie, forta de munca, obiecte de inventar si cheltuieli generale, fonduri pentru finantarea creantelor comerciale.

Avantajul major oferit de garantia JEREMIE este dat de faptul ca aceasta reprezinta 80% din valoarea creditului si este obtinuta direct de la BCR cu comision de garantare zero.

Finantarea solicitata trebuie sa fie una noua, urmand a fi utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activitatile de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.

Companiile trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de trei ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis.

Companiile care solicita credite prin initiativa JEREMIE nu trebuie sa aiba activitate in productia si comertul de tutun si bauturi alcoolice, productia si comertul cu arme si munitii, precum si cazinouri.

Firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie declarate in stare de dificultate financiara, faliment, lichidare, trebuie sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale si sa nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.
JEREMIE (acronim pentru “Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau “Resurse europene comune pentru intreprinderi mici si mijlocii”) este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fondurile structurale pentru a crea fonduri de participare (“holding funds”) care sa poata finanta IMM-uri intr-un mod flexibil si inovator. Initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana, in scopul indeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, in acelasi timp ducand la o utilizare mai eficienta a fondurilor structurale.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos