BCR face ordine in conturile curente ale populatiei

BCR face ordine in conturile curente ale populatiei

Banca Comerciala Romana va derula, in perioada 12-13 decembrie 2009, un proces de optimizare a calitatii bazei de date ce va consta in inchiderea de conturi curente inactive, care apartin persoanelor fizice, a anuntat joi banca. Aceasta masura ar trebui sa sporeasca eficienta cu care clientii efectueaza operatiuni bancare, se mentioneaza in comunicat. Procesul de

Banca Comerciala Romana va derula, in perioada 12-13 decembrie 2009, un proces de optimizare a calitatii bazei de date ce va consta in inchiderea de conturi curente inactive, care apartin persoanelor fizice, a anuntat joi banca. Aceasta masura ar trebui sa sporeasca eficienta cu care clientii efectueaza operatiuni bancare, se mentioneaza in comunicat. Procesul de optimizare presupune inchiderea conturilor curente prin care clientii persoane fizice nu au efectuat operatiuni bancare in ultimele sase luni calendaristice consecutive si in care nu se regasesc sume de bani. Operatiunea se deruleaza in acord cu prevederile contractelor incheiate cu clientii.

Clientii carora li se vor inchide conturile curente inactive nu vor avea de suportat nici un cost pentru aceasta operatiune. Potrivit BCR, nu vor fi inchise conturile curente pe care clientii le folosesc in legatura cu alte produse pe care le detin la BCR, precum conturi cu carduri de debit atasat, conturi curente atasate produselor de economisire sau de creditare, de orice fel. Aceste conturi curente continua sa functioneze ca si pana acum, pentru a asigura clientilor accesul la produsele BCR in legatura cu care au fost deschise, se arata in comunicat.

De asemnea, nu vor fi inchise conturi de depozite, conturi de economisire, conturi de certificate de depozite, conturi de credite – de orice fel, conturi de carduri – de orice fel. Acestea continua sa functioneze, ca si pana acum, in concordanta cu prevederile contractuale incheiate cu clientii BCR care beneficiaza de aceste produse. Procesul de inchidere de conturi vizeaza numai conturile curente. "Derularea acestui proces este pasul firesc si natural, in urma dezvoltarii sistemului informatic. Daca in trecut clientii BCR puteau sa efectueze operatiuni bancare numai la unitatea unde aveau contul curent deschis, odata cu dezvoltarea sistemului informatic clientii BCR au acess liber si neconditionat la contul lor, de la orice unitate a bancii sau prin canale alternative ghiseului bancar si, prin urmare, nu mai folosesc toate conturile curente deschise in trecut, unele dintre acestea devenind acum conturi curente inactive", a explicat directorul executiv al directiei de dezvoltare a afacerilor si produselor de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos