BCR estimeaza o apreciere a leului intr-un ritm lent

BCR estimeaza o apreciere a leului intr-un ritm lent

Economistul sef al BCR, Lucian Anghel a declarat ca exista posibilitateea aprecierii monedei nationale pe termen mediu, insa acest lucru se va intampla intr-un ritm lent. El a estimat ca la finalul anului in curs, raportul leu/euro ar putea sa se situeze undeva la nivelul de 3,30. "Un curs de 3,30 lei/euro este confortabil pentru

Economistul sef al BCR, Lucian Anghel a declarat ca exista posibilitateea aprecierii monedei nationale pe termen mediu, insa acest lucru se va intampla intr-un ritm lent. El a estimat ca la finalul anului in curs, raportul leu/euro ar putea sa se situeze undeva la nivelul de 3,30. "Un curs de 3,30 lei/euro este confortabil pentru banca centrala si ar permite acesteia sa isi atinga obiectivul de inflatie pentru 2007", a adaugat Anghel.

BCR estimeaza ca aprecierea leului in ultima parte a anului nu va avea un curs linear, datorita volatilitatii cursului provocata de investitorii straini, dar si de problemele legate de lichiditatea pe pietele internationale.

Leul a inceput anul 2007 cu un start bun. Moneda nationala s-a apreciat in termeni reali cu 8,4% in prima jumatate a anului, in timp ce in termeni nominali a a avut un trend crescator pana la 6,6%, arata analistii BCR. Acest trend ascendent puternic al leului s-a datorat in principal datorita apetitului crescut al investitorilor straini pentru risc, ceea ce a dus la randamente ridicate ale operatiunilor interbancare si ale emisiunilor de titluri.

Stefania Cojanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos