BCR: Dobanzile la depozitele bancare mai au loc de scadere, cele la credite pe anumite segmente

BCR: Dobanzile la depozitele bancare mai au loc de scadere, cele la credite pe anumite segmente

Dobanzile la depozitele bancare "mai au loc de scadere", tinand cont si de estimarile de coborare, in continuare, a dobanzii de politica monetara, a declarat marti directorul executiv al directiei dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu. "Pe pasive (depozite – n.r.) mai este loc de scadere a dobanzilor, anticipand si noi

Dobanzile la depozitele bancare "mai au loc de scadere", tinand cont si de estimarile de coborare, in continuare, a dobanzii de politica monetara, a declarat marti directorul executiv al directiei dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu. "Pe pasive (depozite – n.r.) mai este loc de scadere a dobanzilor, anticipand si noi reduceri ale dobanzii de politica monetara. Nu cred insa ca vom ajunge, pana la finalul anului, cu dobanzile la depozite sub dobanda cheie", a spus Mititelu.

Domnia sa a completat ca, in prezent, media dobanzilor platite de BCR pentru depozitele la termen este de 9,2% pe an. Pe de alta parte, directorul in cadrul BCR a precizat ca exista fundamente si pentru noi reduceri ale dobanzilor la credite, insa doar in anumite conditii si pentru anumite categorii de imprumuturi, in principal din randul creditelor noi. In prezent, dobanda cheie se plaseaza la 8,5% pe an, dupa mai multe reduceri efectuate de banca centrala. Analistii BCR anticipeaza, potrivit celor mai recente estimari oficiale, ca BNR va continua sa reduca rata dobanzii de politica monetara pana la 7,5% la sfarsitul lui 2009, respectiv pana la 6% la finele lui 2010.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos