BCR cumpara Omniasig, prima tranzactie in pensiile private obligatorii

BCR cumpara Omniasig, prima tranzactie in pensiile private obligatorii

Grupul BCR a anuntat cumpararea, prin BCR Leasing, a companiei Omniasig Pensii, care administreaza fondul de pensii private obligatorii Omniforte. „Astazi, TBIH Financial Services Group N.V., alături de Omniasig Vienna Insurance Group SA şi respectiv BCR Leasing, membra a Grupului BCR, au semnat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor Omniasig Pensii”, se precizeaza intr-un comunicat de

Grupul BCR a anuntat cumpararea, prin BCR Leasing, a companiei Omniasig Pensii, care administreaza fondul de pensii private obligatorii Omniforte. „Astazi, TBIH Financial Services Group N.V., alături de Omniasig Vienna Insurance Group SA şi respectiv BCR Leasing, membra a Grupului BCR, au semnat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor Omniasig Pensii”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al BCR. Cele doua companii, TBIH si Omniasig VIG detin 100% din actiunile Omniasig Pensii.

Reprezentantii BCR nu au facut precizari in legatura cu pretul platit in aceasta achizitie. Finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Tranzactia intre BCR si Omniasig este prima de acest fel de pe piata pensiilor private obligatorii, in urma ei numarul jucatorilor de pe Pilonul II urmand sa se reduca la 13.

Dupa obtinerea aprobarilor necesare, BCR Pensii va realiza fuziunea fondului pe care il administreaza cu fondul Omniforte. Pana atunci, fondul Omniforte va fi administrat in continuare de Omniasig Pensii. Omniforte are 54.878 de clienti si active nete de 4,5 milioane lei, fiind al zecelea fond ca marime din piata.

In urma acestei achizitiei, BCR urmeaza sa-si consolideze pozitia pe piata, unde ocupa locul al saptelea. Potrivit datelor de la 31 august 2008, viitorul fond BCR va avea 168.121 participanti, activele insumate ale celor doua companii fiind de 16,86 milioane lei.

Conform normelor privind fuziunea fondurilor de pensii, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat. De asemenea, administratorul fondului absorbit (in acest caz Omniasig) va trebui sa transmita, in scris, cu confirmare de primire catre participanti, noile conditii ale prospectului fondului absorbant (BCR). Totodata, acesta va trebui sa le comunice participantilor posibilitatea de transfer in decurs de 90 de zile calendaristice, fara penalitati, in cazul in care acestia nu agreeaza noile conditii.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos