BCR crede ca evenimentul zilei pe piata bancara este cardul co-branded

BCR crede ca evenimentul zilei pe piata bancara este cardul co-branded

Astazi, 25 ianuarie 2006, BCR si Ultra Pro Computers au lansat un nou produs pe piata cardurilor co-branded. Cardul este emis sub licenta Visa, actele necesare fiind reduse pe cat posibil. Produsul are o dobanda avantajoasa pe piata cardurilor de credit co-branded, de doar 22%. Cardul poate fi utilizat si pentru plata de bunuri si

Astazi, 25 ianuarie 2006, BCR si Ultra Pro Computers au lansat un nou produs pe piata cardurilor co-branded. Cardul este emis sub licenta Visa, actele necesare fiind reduse pe cat posibil. Produsul are o dobanda avantajoasa pe piata cardurilor de credit co-branded, de doar 22%. Cardul poate fi utilizat si pentru plata de bunuri si servicii, retragere de numerar de la ATM-uri.

BCR va lansa inca sase carduri co-branded

Acest parteneriat are ca baza dorinta bancii de a se dezvolta pe segmentul de IT&C, fiind in acest moment “liderul ”, dupa cum a afirmat directorul Directiei Carduri din BCR, Ion Matei. In acest sens, BCR va “continua sa lanseze inca 6 carduri co-branded in acest an, cu principalii retail-eri din Romania”.

Partenerul ales de BCR, Ultra Pro Computers – K-Tech Electronics este una dintre cele mai importante prezente de pe piata romaneasca de IT, desfasurand activitati atat in segmentul de retail cat si in cel de distributie. In luna decembrie, lantul de retail detinea 79 de magazine, dintre care 24 in Bucuresti.

Banca a pus la dispozitie logistica si brandul, iar partenerul exerienta in afaceri cu servicii, dupa cum declara directorul Directiei de Carduri din BCR, Ion Matei. Cardul lansat este emis sub sigla Visa si are limita de credit maximum 5.000 de euro.

Valabilitatea produsului este de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire automata, daca sunt respectate clauzele contractuale, adica utilizatorul isi achita lunar dobanda aferenta creditului.

Cardul co-branded va putea fi utilizat pentru cumpararea de produse din magazinele Ultra PRO Computers, dar si pentru alte operatiuni generate de nevoile personale ale posesorului, cum ar fi retragerea de numerar de la bancomate sau plata unor bunuri si servicii.

Banca propune  o linie de credit extrem de generoasa, pe piata existand totusi putine imprumuturi cu valori ridicate, iar exemplele oferite de oficialii BCR stau marturie. Pentru un salariu net de 500 lei, banca va acorda o linie de credit de pana la 8.000 lei. Pentru un salariu mai generos, de 1500 lei, banca “jongleaza” cu un imprumut extrem de atractiv- pana la 18.000 lei. Rata lunara minima, in ultimul caz, nu depaseste 330 lei.

In curand, cardul oferit de cei doi parteneri va  putea fi utilizat si pentru achitarea produselor on-line. Din acest punct de vedere, directorul de Marketing al Ultra Pro Computers, a decalarat ca inca se lucreaza la implementarea unor sisteme mai sigure decat cele existente pe piata pana in acest moment, pentru a pre-intampina probleme aparute cu hackerii.

Reprezentantul Visa, Catalin Cretu, a declarat ca sunt onorati de colaborare si ca vor urma si alte parteneriate pentru alte carduri co-branded, Visa inregistrand o crestere impresionanta pe acest segment.

BCR emite 16 tipuri de carduri de credit si debit si are in prezent 360 de sucursale si agentii, precum si o retea de peste 1.000 ATM-uri. Numarul clientilor bancii a ajuns la peste 5 milioane, din care 90% sunt clienti persoane fizice. Banca are in prezent 1,85 milioane de carduri de credit si de debit active.

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos