BCR, CEC si BT au imprumutat MF cu 280 milioane euro

Ministerul Finantelor a imprumutat 950 milioane de lei (280 milioane euro) de la BCR, CEC si Banca Transilvania, suma fiind necesara pentru efectuarea unor plati curente, din contul trezoreriei statului, a declarat  agentiei Mediafax, ministrul Sebastian Vladescu. Imprumuturile, rambursabile in doua saptamani, au fost angajate vineri, cu o dobanda medie de 8,38% pe an. Vladescu a

Ministerul Finantelor a imprumutat 950 milioane de lei (280 milioane euro) de la BCR, CEC si Banca Transilvania, suma fiind necesara pentru efectuarea unor plati curente, din contul trezoreriei statului, a declarat  agentiei Mediafax, ministrul Sebastian Vladescu. Imprumuturile, rambursabile in doua saptamani, au fost angajate vineri, cu o dobanda medie de 8,38% pe an.

Vladescu a aratat ca executia bugetara releva in prezent un deficit de aproximativ 1% din PIB, dupa ce la 11 luni cheltuielile s-au plasat sub nivelul veniturilor. Referitor la executia bugetara din 2007, ministrul Finantelor a spus ca banii vor fi cheltuiti "mult mai repede" decat in acest an, anticipand ca primul trimestru se va incheia cu "un deficit uşor sau echilibru". "Proiectele pe care le avem ne vor permite sa cheltuim banii inca de la inceputul anului", a mai spus Vladescu.

 

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos