BCR: Capitala este campioana la economisire

BCR: Capitala este campioana la economisire

  BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a realizat un studiu referitor la comportamentul de economisire al romanilor pe zone geografice. Datele care stau la baza studiului sunt aferente anului 2011.   BCR BpL a înregistrat pe parcursul anului 2011 o creştere spectaculoasă a depozitelor, de peste 85%

 

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a realizat un studiu referitor la comportamentul de economisire al romanilor pe zone geografice. Datele care stau la baza studiului sunt aferente anului 2011.
 
BCR BpL a înregistrat pe parcursul anului 2011 o creştere spectaculoasă a depozitelor, de peste 85% faţă de finalul anului 2010.
 
„În ultimul an, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat sa fie optimişti, sa economisească pentru planurile lor de viitor şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit. De aceea, în toamna anului 2011, am venit în întâmpinarea lor cu un nou produs, care oferă opţiuni flexibile pentru faza de economisire. Concret, clienţii noştri pot economisească fie în rate lunare regulate, dar şi prin mai multe plăţi neregulate, în funcţie de disponibilităţile lor băneşti. Creşterea continuă a depozitelor atrase de la clienţi este un semnal pozitiv în condiţiile curente ale pieţei, demonstrând încă o dată orientarea românilor către economisire şi investiţii pentru locuinţa şi viitorul familiei lor” a precizat Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe este relativ uniform distribuit în întreaga ţară, în cele opt regiuni: Bucureşti (inclusiv Ilfov), Centru (judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu), Nord-Est (judeţele Bacau, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui), Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare), Sud (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea), Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea) şi Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş).

„De exemplu, in Hunedoara, am ajutat o familie de tineri sa isi indeplineasca cea mai mare dorinta a lor si anume aceea de a avea o locuinta. Familia avea avea o suma de bani pe care o stransesera la nunta lor iar aceasta a fost folosita drept avans la credit. Cu toate ca, intr-o prima faza, familia nu avea suficiente venituri, specialistii nostrii au gasit si in acest caz o solutie”, a spus Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

BCR BpL a ajuns, la finele anului 2011, la un număr de aproximativ 250.000 de clienţi şi care au reuşit economisească o sumă de peste 850 milioane lei (circa 200 milioane EUR).
Dupa suma economisita, clientii din Capitala si judetul Ilfov sunt pe primul lor cu sume totale economisite de peste 160 milioane lei, urmati de cei din regiunea Centru cu peste 145 milioane lei si cei din regiunea Nord Vest cu cca. 130 milioane lei economisiti. Şi în cazul sumelor medii economisite, distribuţia regională este relativ uniformă în majoritatea judeţelor ţării.

„BCR BpL a sprijinit si programul Prima Casa. Un client din judetul Harghita care economisise o suma de bani la noi a luat un credit Bauspar pe care l-a folosit ca avans pentru un credit Prima Casa de la BCR“, a spus Alexandru Ciobanu, Preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv în lei, cu dobânzi mici şi fixe oferite pentru toată perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.
Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.
Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.
 
dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos