BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Bancpost au declansat razboiul greilor pe ipotecar

BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Bancpost au declansat razboiul greilor pe ipotecar

Cele mai mari banci din Romania s-au lansat intr-o adevarata lupta pe segmentul creditelor pentru locuinta. Cum la un meci de fotbal, intr-un derby al orgoliilor, ai ocazia sa vezi … faze monumentale si multe goluri, in sistemul bancar, cand intra cei mai buni jucatori pe teren, prind viata produse cu adevarat atractive. Imprumuturile pentru

Cele mai mari banci din Romania s-au lansat intr-o adevarata lupta pe segmentul creditelor pentru locuinta. Cum la un meci de fotbal, intr-un derby al orgoliilor, ai ocazia sa vezi … faze monumentale si multe goluri, in sistemul bancar, cand intra cei mai buni jucatori pe teren, prind viata produse cu adevarat atractive. Imprumuturile pentru locuinta puse la punct de cele patru banci au dat o noua fata pietei de finantari imobiliare. –

Zilele acestea consemneaza un moment istoric al sistemului bancar din Romania: principalele institutii de credit – BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Bancpost – promoveaza in acelasi timp acelasi tip de imprumut. Asa cum zicea si seniorul sistemului bancar din Romania, Bogdan Baltazar, creditul pentru locuinta va fi vedeta anului 2006. Nu s-a inselat…, pentru ca liderii s-au lansat intr-o cursa contra cronometru.

Care pe care… pe piata finantarilor imobiliare. Dobanzi mici, conditii de creditare foarte atractive si imaginea unui colos financiar de neclintit. Acestea sunt atuurile pe care mizeaza cele patru institutii: BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Bancpost. Ceea ce se poate observa la analiza celor patru oferte este faptul ca bancile mari au redus substantial costurile creditului.

Ideea ca aceasta ar fi arma bancilor mici nu mai este de actualitate. Nici macar strategia promotiilor nu a fost "ratata" de mai marii operatorilor de pe meleagurile mioritice, BCR punand la bataie cate doua premii de 5.000 lei noi pe saptamana pentru cei care iau un credit ipotecar. Cum vor reactiona celelalte institutii de pe piata pentru a contracara mutarile "greilor"?

BCR

Banca Comerciala Romana a lansat un nou tip de credit pentru investitii imobiliare, in valuta, cu o dobanda fixa in primul an de rambursare sau in primii doi ani, in functie de optiunea beneficiarului. BCR cere ca unica garantie ipoteca pe casa sau teren.

La creditele acordate in euro dobanda este de 7%/an fixa in primul an de zile sau 8%/an fixa in primii doi ani de derulare a creditului. In cazul creditelor imobiliare in dolari, solicitantul poate opta pentru o dobanda fixa de 8% pentru primul an sau de 9% fixa pentru primii 2 ani.

In cazul ambelor variante, indiferent de moneda in care se contracteaza creditul, dupa perioada cu dobanda fixa, banca va aplica dobanda variabila din acel moment pe care o practica la imprumuturile imobiliare si care este, in prezent, de 8,9% la EUR, respectiv 9,4% la dolari. Noile tipuri de credite se acorda pe o perioada de 25 de ani.

BCR ofera gratuit polita de asigurare de viata si evaluarea imobilului (casa si/sau teren). De asemenea, clientii se bucura de consiliere gratuita din partea profesionistilor fortelor de vanzare ale BCR. Un alt avantaj al acestui credit este avansul de numai 25% din valoarea imobilului care urmeaza a fi cumparat sau construit. Banca aplica, la acordarea creditului, doar un comision de analiza dosar in valoare de 70 EUR si un comision de acordare a creditului de 1,75%.

BRD

BRD a redus dobanzile aferente creditelor imobiliare si ipotecare, in lei si valuta. Astfel, dobanda la creditele imobiliare / ipotecare acordate in euro va scadea cu 2,1 puncte procentuale, coborand sub nivelul de 8% pe an (7,9%), in timp ce dobanda la creditele in lei se va reduce cu 0,6 puncte procentuale, pana la nivelul de 8,9% pe an.

Dobanzile sunt calculate si variaza in functie de indici monetari de referinta (Bubor 3M pentru creditele in lei, respectiv Euribor 3M pentru creditele in euro).

In acelasi timp, banca a imbunatatit conditiile de acordare a creditelor prin: largirea gamei de venituri luate in calcul, simplificarea procedurii de punere la dispozitie a creditelor si introducerea optiunii de refinantare.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a lansat o noua oferta pentru creditele ipotecare in lei, care se acorda cu o dobanda de 11,5% pe an (a scazut de la 13,5% pe an), pe o perioada de maximum 25 de ani (perioada extinsa de la 20 de ani).

Banca a facut modificari importante si in ceea ce priveste procedurile de acordare pentru creditele destinate persoanelor fizice, simplificand semnificativ documentatia necesara, conditiile cerute, modalitatea de calcul a veniturilor (prin luarea in calcul a mai multor categorii de venituri) etc.

Bancpost

Bancpost a lansat o oferta speciala, destinata tuturor acelora care doresc sa-si cumpere sau construiasca o locuinta, sa o extinda, consolideze sau sa o modernizeze pe cea pe care o au sau care doresc pur si simplu sa-si refinanteze un credit ipotecar pe care l-au contractat intr-o perioada anterioara.

Acum, programul de finantare cu dobanda fixa pe 1 an este disponibil atat in EUR cat si in Lei cu o dobanda promotionala de 6,9% pentru primul an. Ratele lunare pentru restul perioadei de creditare au la baza o dobanda variabila. Oferta este valabila doar pana la 30 aprilie 2006. Imprumutul poate fi acordat pe termen de pana la 25 de ani, banca finanteaza maxim 75% din valoarea de piata a proprietatii.

O alta caracteristica deosebita a acestei oferte o constitue faptul ca Bancpost este flexibila atunci cand ia in considerare diferite surse de venituri precum si in cumularea veniturilor. Pre-aprobarea creditului se data in maximum 2 zile.

Asigurarile de viata si de locuinta sunt gratuite si in plus, analiza dosarului de credit este gratuita. Creditul pentru Locuinte oferit de Bancpost nu are o limita maxima de creditare, doar suma minima de creditare, respectiv 10.500 lei sau 3000 EURO.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos