credius.ro

BCR: Banii de pensii vor creste mai bine in lei

1 octombrie 2007

BCR Administrare Fond de Pensii isi metine, dupa doua saptamani de la startul cursei de inscriere la un fond de pensii obligatorii administrate privat, pozitia privind atragerea a 30% din cota de piata pe Pilonul II. Potrivit directorului general al companiei, Simona Ditescu, aceasta tinta se traduce prin circa 780.000 de clienti din totalul persoanelor cu varsta intre 18-35 de ani. Conform datelor pe care le detine grupul bancar, numarul persoanelor care sunt obligate sa adere la un fond de pensii pe Pilonuil II se ridica la 2,6 milioane de angajati.

BCR Administrare Fond de Pensii, care administreaza Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, are ca scop principal garantarea stabilitatii. Ditescu a precizat ca in prezent numarul agentilor de marketing se situeaza in jurul cifrei de 2800, insa in urmatoarea perioada acestora li se vor mai alatura circa 1000.

In timp ce alti jucatori pe Pilonul II al pensiilor private au facut deja publice date statistice cu privire la numarul persoanelor care au aderat in primele doua saptamani la fondul propriu de pensii administrate privat, directorul BCR Administrare fond de Pensii, a declarat ca datele companiei cu privire la acest aspect vor fi furnizate mass-mediei dupa ce va raporta situatia numarului de participanti atrasi dupa doua saptamani Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Reprezentantii BCR spun ca este foarte important ca administratorii fondurilor de pensii sa aiba experienta si capacitatea de gestionare a fondurilor in lei. Datorita ritmului in care leul se apreciaza pe piata valutara, spun ei, este mai bine ca banii de pensii sa fie gestionati in lei si nu in euro sau alte monede. “Principalul avantaj al fondului de pensii BCR este faptul ca grupul are o experienta solida in gestionarea fondurilor in lei. Avand in vedere previziunile pentru urmatorii ani, leul va avea un rol crucial pentru obtinerea unor randamente favorabile”, a spus economistul sef al BCR, Lucian Anghel.

Fondul de pensii private de la BCR are o politica investitionala cu risc mediu. Fondurile vor fi plasate in proportie de 65% in instrumente financiare cu risc scazut, cum sunt tilturile de stat si obligatiunile. Restul vor fi investiti in valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate (25%), in instrumente ale pietei monetare (5%) si titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare (5%).

Pe 17 septembire 2007 s-a dat startul in cursa de aderare la un fond de pensii pe Pilonul II. Toti cei care sunt angajati, cu varsta intre 18 si 35 de ani, au la dispozitie 4 luni pentru a-si exprima optiunea pentru unul din cei 17 jucatori existenti pe piata pensiilor obligatorii administrate privat. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP. 

Stefania Cojanu

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro