BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea din 2009 si credit anticipat

BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea din 2009 si credit anticipat

BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea, incepand din 2009, credit anticipat in lei la conditiile din piata, pe langa operatiunile clasice de economisire-creditare, a declarat duminica presedinte bancii, Petre Tulin. "Vom incepe de anul viitor sa acordam si credit anticipat care va avea, probabil, o dobanda variabila la nivelul pietei. Va fi vorba tot

BCR Banca pentru Locuinte vrea sa dea, incepand din 2009, credit anticipat in lei la conditiile din piata, pe langa operatiunile clasice de economisire-creditare, a declarat duminica presedinte bancii, Petre Tulin. "Vom incepe de anul viitor sa acordam si credit anticipat care va avea, probabil, o dobanda variabila la nivelul pietei. Va fi vorba tot despre imprumuturi in lei. După intrarea in vigoare a contractului de economisire-creditare clientul va trece la creditul cu dobanda fixa de 5-6% pe an la lei, in conditiile sistemului de economisire-creditare", a spus Tulin. BCR Banca pentru Locuinte are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In sistemul de economisire creditare clientii incheie un contracte pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva reprezinta banii economisiti pe o anumita perioada la care se adauga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont in fiecare an. Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii acordat de banca dupa perioada de economisire.

Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sistem este intre 5 si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an. Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni. De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are si posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei la calcului impozitului pe venitul global. In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.

Cele mai bune vanzari in judetele din sud-est, centru si nord

Locuitorii din judetele din sud-estul Romaniei au incheiat cele mai multe contracte de economisire-creditare la BCR Banca pentru Locuinte, dupa primele trei luni de activitate a bancii, urmati de cei din zonele de centru si nord, au declarat reprezentanti ai bancii. Astfel, locuitori din judetele Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Tulcea, respectiv zona de sud-est a Romaniei, au incheiat peste 7.000 de contracte cu o valoare contractata de 50 milioane lei, din totalul de peste 30.000 de contracte acumulate de BCR BpL. Pe locul urmator se situeaza zona din centru si nord (judetele Bistrita, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramures, Mures si Sibiu, cu aproape 6.000 de contracte, cu o valoare totala de aproape 45 milioane lei). BCR BpL a mai anuntat ca, dupa primele trei luni de activitate, a devenit lider de piata pe segmentul contractelor nou incheiate, cu peste 30.000 de unitati. Banca si-a lansat duminica activitatea in mod oficial in sapte orase din tara: Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos