BCR Banca pentru Locuinte aproape si-a dublat afacerea in 2011

BCR Banca pentru Locuinte aproape si-a dublat afacerea in 2011

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a înregistrat în 2011 creşteri spectaculoase în ceea ce priveşte numărul de clienţi, economii atrase şi total active, aproape dublându-şi afacerea şi consolidându-şi poziţia de lider al sectorului de bănci de economisire-creditare din România. Banca a încheiat anul 2011 cu active totale de peste 950 milioane lei, cu peste

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a înregistrat în 2011 creşteri spectaculoase în ceea ce priveşte numărul de clienţi, economii atrase şi total active, aproape dublându-şi afacerea şi consolidându-şi poziţia de lider al sectorului de bănci de economisire-creditare din România. Banca a încheiat anul 2011 cu active totale de peste 950 milioane lei, cu peste 80% faţă de finalul anului 2010. Portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe a crescut de la 190.000 de clienţi la finalul anului 2010, până la peste 250.000 de clienţi la finalul anului 2011.

„Pentru BCR Banca pentru Locuinţe, anul 2011 a fost un an foarte bun, continuând trendul crescător pentru portofoliul nostru, depozitele atrase, activele totale şi profit. În ciuda mediului economic dificil, clienţii noştri au demonstrat încă o dată că fac planuri pe termen mai lung şi se preocupă să investească pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Interesul oamenilor gospodari pentru avantajele sistemului de economisire-creditare şi orientarea pe termen lung sunt elemente foarte importante în povestea de succes a sistemului băncilor pentru Locuinţe”, a declarat Alexandru Ciobanu, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.
Rezultatele financiare ale BCR BpL pentru anul 2011

În 2011, BCR BpL şi-a majorat activele totale cu cca. 80%, până la 950 milioane lei, de la 530 milioane lei la 31 decembrie 2010. Această evoluţie pozitivă s-a datorat, în cea mai mare parte, creşterii semnificative a volumului depozitelor de la clienţi, în creştere cu 86% (valoare nominală a creşterii: cca. 400 milioane lei) faţă de anul 2010, până la valoarea de 862 milioane lei.

BCR BpL a continuat şi în cursul anului 2011 dezvoltarea durabilă, obţinând profit, dezvoltându-şi portofoliul şi activitatea de economisire-creditare. Rezultatele favorabile ale anului 2011 s-au bazat îndeosebi pe rezultatele activităţii operaţionale (veniturile din dobânzi cu 83% mai mari – de 54,6 milioane lei în 2011, faţă de 29,8 milioane lei în 2010), dar şi pe controlul riguros al costurilor, creşterea de 43% a veniturilor operaţionale totale fiind susţinută de o creştere de doar 16% a costurilor operaţionale totale.

 

Dezvoltarea afacerii în 2011

BCR Banca pentru Locuinţe acordă finanţare pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

În plus, clienţii nu plătesc nici un comision la acordarea creditului, BCR Banca pentru Locuinţe oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului.

„Sistemul de economisire-creditare devine din ce în ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin câştigurile obţinute în faza de economisire, dar şi de posibilitatea de aobţine un credit avantajos, în lei, cu dobândă mică şi fixă pe toată perioada derulării sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobânzile nu fluctuează, ratele creditului sunt fixe pe toata perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru românii care îşi fac planuri pe termen mai lung pentru îmbunătăţirea confortului locativ”, a declarat Alexandru Ciobanu, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

 

În sprijinul clienţilor care doresc să investească pentru îmbunătăţirea condiţiilor locative, în cursul anului 2011, BCR Banca pentru Locuinţe a lansat un nou produs, Locuinţa Avantaj, a redus dobânzile pentru creditele anticipate acordate cu garanţii ipotecare şi, cel mai recent, a eliminat cerinţa privind perioada şi suma minimă necesare pentru accesarea unui astfel de credit.

Astfel, prin BCR Banca pentru Locuinţe, clienţii pot accesa imediat un credit anticipat cu destinaţie locativă cu o dobândă fixă de 8% pe an, pe toata perioada până la transformarea acestuia în credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an.

Clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, au economisit suma minimă necesară pentru obţinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesara pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, tip punte, cu dobândă fixă de doar 7% pe an. Când clientul întruneşte condiţiile de vechime necesare repartizării contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma în credit locativ, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an pe toata perioada contractului.

Tot mai mulţi români economisesc şi fac planuri pe termen lung pentru renovarea şi modernizarea locuinţelor

În contextul menţinerii unui mediu economic dificil, rezultatul pozitiv al BCR BpL subliniază potenţialul sistemului de economisire-creditare pe piaţa româneasca şi încrederea câştigata în rândul românilor. Conform studiilor de piaţă efectuate de către BCR BpL, faţă de 23% în anul 2010, 36% dintre români au declarat ca au economisit în cursul anului 2011 şi au continuat să îşi facă planuri pe termen lung pentru îmbunătăţirea condiţiilor locative.

 

La fel ca în 2010, şi în 2011 circa 80% dintre români au declarat că intenţionează să investească în îmbunătăţirea condiţiilor locative în următorii 5 ani. Diferenţele au apărut în ceea ce priveşte tipul de îmbunătăţire preferat, renovarea menţinându-se pe primul loc (43% vs. 40% în 2010) şi fiind urmată de planurile pentru izolare termică (39%), o opţiune nouă, preferată pentru aportul ei la reducerea cheltuielilor cu întreţinerea.

Avantajele etapelor de creditare (credit uşor de obţinut şi de plătit, dobânda mică şi fixă pe toata perioada creditului) şi de economisire (flexibilitate, dobândă fixă,etc) au fost percepute mai bine de către cei interesaţi de produsul de economisire-creditare (Bauspar) în cursul anului 2011.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi nu în ultimul rând siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos