BCR atrage noi clienti cu dobanzi ridicate la economii

BCR atrage noi clienti cu dobanzi ridicate la economii

De astazi si pana pe 31 iulie, cei interesati pot beneficia de o dobanda de 9% pentru economiile in lei pe care le depun in contul de economii Maxicont de la BCR. Noua campanie promotionala demarata de BCR se adreseaza insa numai celor care achizitioneaza produsul Maxicont impreuna cu pachetul de produse si servicii atasate

De astazi si pana pe 31 iulie, cei interesati pot beneficia de o dobanda de 9% pentru economiile in lei pe care le depun in contul de economii Maxicont de la BCR. Noua campanie promotionala demarata de BCR se adreseaza insa numai celor care achizitioneaza produsul Maxicont impreuna cu pachetul de produse si servicii atasate contului curent. Standard, dobanzile practicate de BCR pentru contul de economii variaza intre 7% si 7,25%, in functie de suma depusa. In pachetul cont curent, banca ofera suplimentar contului un card de debit, cu facilitatea descoperit de cont, un card de credit, precum si internet si phone banking.

Potrivit celor de la BCR, dobanda promotionala de 9% este platita pentru sumele de pana la 1 milion de lei. Pentru economiile in euro, banca ofera o dobanda de 4%. Avantajul Maxicont, la fel ca in cazul tuturor produselor de tipul ‘cont de economii’ oferite de banci, il reprezinta flexibilitatea, insa sensul ca titularii pot face depuneri si retrageri oricand, de cele mai multe cu conditia mentinerii unui sold minim. La BCR, aceasta limita este de 500 lei sau 250 euro. De asemenea, acestor tip de instrumente de economisire nu li se aplica cota de impozitare de 16% ca in cazul depozitelor de termen.

„Prin luarea in calcul a tratamentului fiscal pentru acest produs, dobanda la contul de economii in lei de 9% echivaleaza, la aceasta data, cu o dobanda de 10,75% la un depozit la termen. In cazul contului de economii in euro, dobanda de 4% echivaleaza, la aceasta data, cu o dobanda de 4,75%”, arata cei de la BCR. In prezent, cele mai mari dobanzi practicate de banci pentru depozitele la termen in lei sunt de 11%, putand fi regasite la banci precum Banca Romaneasca (pentru scadente de 6 luni si sume de peste 1.000 lei) sau Piraeus Bank (scadente de un an si sume mai mari de 15.000 lei).

Prin aceasta promotie, BCR egaleaza cea mai buna dobanda din piata oferita la un cont de economii. Cei de la Bancpost ofera o dobanda de 9% in cazul contului lor de economii ‘Perfect’, pentru care banca nu practica insa o suma minima necesara. Acest tip de instrumente de economisire a devenit foarte atractiv si intens promovat de banci intrucat ofera randamente apropiate de cele intalnite la depozitele clasice, avand in plus insa flexibilitatea. Unele banci permit atasarea unui card la aceste conturi, oferind astfel un acces facil la sume.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos