BCR are solicitari de peste 205 milioane euro pentru Prima Casa

BCR are solicitari de peste 205 milioane euro pentru Prima Casa

Banca Comerciala Romana a inregistrat, pana in prezent, solicitari de imprumut in valoare de peste 205 milioane EUR pentru Programul Prima Casa insumand aproape 4.800 de dosare de credite. Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare totalizand peste 137 milioane EUR au fost deja aprobate de BCR si au primit ori urmeaza sa fie solicitata garantia

Banca Comerciala Romana a inregistrat, pana in prezent, solicitari de imprumut in valoare de peste 205 milioane EUR pentru Programul Prima Casa insumand aproape 4.800 de dosare de credite. Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare totalizand peste 137 milioane EUR au fost deja aprobate de BCR si au primit ori urmeaza sa fie solicitata garantia FNGCIMM. Restul solicitarilor se afla in diverse stadii de analiza ori asteapta completarea dosarului cu documentele imobilului.

FNGCIMM a majorat recent, cu circa 108 milioane EUR, plafonul de garantii alocat bancii in cadrul Programului Prima Casa, astfel ca, in prezent, BCR are un disponibil de 420 milioane EUR pentru acordarea de credite Prima Casa. BCR ofera, in cadrul Programului Prima Casa, o dobandă formata din dobânda interbancara EURIBOR3M + o marja de 3,8%. Perioada de acordare este de maxim 30 de ani.

Banca solicita un comision de acordare in valoare de 0,5%, aplicat o singura data la valoarea creditului ceea ce inseamna o cota de 0,017% pe an de creditare (pentru un imprumut de 30 de ani). Totodata, solicitantul va trebui sa plateasca potrivit legii un comision pentru FNGCIMM in valoare de 0,37% pe an. BCR NU percepe comision de rambursare anticipata.

Creditul are o valoare maxima de 57.000 EUR. Avansul cerut de banca este de 5% din valoarea locuintei, in cazul in care locuinta are o valoare mai mica sau egala cu 60.000 EUR. In cazul in care valoarea acesteia este mai mare de 60.000 EUR, avansul este egal cu diferenta dintre pretul locuintei si valoarea creditului (max. 57.000 EUR). Pentru creditele in programul Prima Casa se poate inscrie orice cetatean roman, rezident sau nerezident. Gradul de indatorare admis de banca este de maxim 60%.

BCR accepta la calculul solvabilitatii, pana la trei coplatitori, care pot fi atat membri de familie ai solicitantului cat si fara nici-un grad de rudenie. Banca ia in considerare doar venituri certe cu caracter de permanenta care pot fi probate cu documente. In cazul cetatenilor romani nerezidenti se pot lua in calcul doar veniturile salariale si pensii.

Printre avantajele ofertei BCR se numara siguranta ofertei de creditare pentru clientii care doresc sa beneficieze de o locuinta care urmeaza sa se construiasca sau care se afla in faza de constructie pentru o perioada de cel mult 18 luni; obtinerea preavizarii creditului, in maxim 60 minute la orice unitate BCR; rate mici prin perioada mare de creditare.

Pe langa toate acestea clientii pot face economie de timp, prin utilizarea urmatoarelor modalitati de rambursare – oriunde si oricand in tara prin reteaua de ATM-uri BCR (cea mai extinsa retea), prin intermediul cardului de debit, prin Direct Debit, Standing Order, pentru creditele in lei dar si utilizand serviciul de efectuare operatiuni prin Canale Alternative BCR (internet sau telefon), nemaifiind necesara deplasarea la banca pentru achitarea ratei de imprumut in lei sau valuta.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos