BCR a primit aprobarea pentru normele de creditare

BCR a primit aprobarea pentru normele de creditare

Cea mai mare banca din Romania a primit avizul Bancii Nationale pentru propriile norme de creditare, anunta agentiile de presa, citand surse din cadrul bancii. BCR este astfel a patra banca care are posibilitatea de a acorda credite relaxate. Noile norme de la BCR prevad un grad de indatorare maxim de indatorare de 65%. Sistemul

Cea mai mare banca din Romania a primit avizul Bancii Nationale pentru propriile norme de creditare, anunta agentiile de presa, citand surse din cadrul bancii. BCR este astfel a patra banca care are posibilitatea de a acorda credite relaxate. Noile norme de la BCR prevad un grad de indatorare maxim de indatorare de 65%.

Sistemul de calcul al acestuia va tine seama de regiunea de provenienta a clientilor, prin ajustarea limitei lunare de cheltuieli acceptata de BNR, de 735 de lei pentru o familie de 3 persoane (245 lei de persoana). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, suma medie cheltuita de o familie anul trecut pentru consum a fost de 815 lei, insa exista diferenta mari intre mediul urban si cel rural. Astfel, consumul lunar al locuitorilor de la oras este de aproximativ 1000 lei, dublu fata de cel al unei familii de la sate. Diferente notabile sunt si intre judete. De exemplu, in judetele Olteniei, cheltuielile lunare de consum sunt mai mici cu 17% decat media pe tara. Pentru stabilirea capacitatii de indatorare a unui solicitant de credit, cheltuielile lunare de subzistenta sunt scazute din venitul net, la suma rezultata urmand sa se aplice gradul de indatorare.

Alpha Bank, BRD si Volksbank sunt cele trei banci care au mai primit pana acum avizul BNR pentru normele de creditare. Dintre acestea doar primele doua au inceput acordarea de credite relaxate, in timp ce Volksbank va demara aceasta activitate de la 1 iulie. Potrivit ultimelor informatii furnizate de BNR, 16 banci si 2 institutii financiare nebancare au trimis propriile norme spre avizare. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos