BCR a majorat salariile si va mentine numarul de angajati

BCR a majorat salariile si va mentine numarul de angajati

BCR va mentine numarul de angajati la acelasi nivel in acest an si a majorat salariile, a declarat marti directorul executiv de resurse umane al BCR, Andreea Voinea. Majorarile salariale in cadrul BCR au fost facute in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca, respectiv in limita a jumatate din rata inflatiei pe anul trecut,

BCR va mentine numarul de angajati la acelasi nivel in acest an si a majorat salariile, a declarat marti directorul executiv de resurse umane al BCR, Andreea Voinea. Majorarile salariale in cadrul BCR au fost facute in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca, respectiv in limita a jumatate din rata inflatiei pe anul trecut, adica putin peste 3%.

Inflatia a atins un nivel mediu de 7,9% in 2008, iar in decembrie era cu 6,3% mai mare decat in ultima luna din 2007.

"BCR isi mentine planul initial de restructurare. in plus, vom externaliza serviciile de IT si o parte din cash transport. in schimb, vom angaja personal specializat in managementul riscului, executori bancari servicii de audit si control, compliance si oameni pentru unitatile noi", a mai spus Voinea, la o conferinta despre piata muncii in contextul crizei.

BCR vrea sa deschida in acest an 40-50 de unitati noi si sa mentina programul de internship.

"BCR nu a umblat la salarii in sensul reducerii lor. Din contra, in 2009 am marit salariile", a completat Voinea.

In afara disponibilizarilor care au inceput la mijlocul lui 2007 si in urma carora BCR a ajuns de la 10.700 de angajati la 8.700 de angajati, fluctuatia personalului este de circa 4%, cu mult sub media din sistemul bancar.

BCR isi mentine planul initial de schimbare structurala si nu are in vedere concedieri colective. Numarul de salariati va ramane in jur de 8.700. Vor fi plecari punctuale ale salariatilor din banca, dar in acelasi timp, BCR angajeaza, in continuare, personal specializat.

Banca s-a confruntat la inceputul acestui an cu amenintari cu greva din partea Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, care era nemutumita de majorarea salariala propusa de conducerea bancii pentru acest an. in urma discutiilor dintre banca si reprezentantii sindicatelor, s-a ajuns la un nou contract colectiv de munca.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos