BCR a lansat creditele ipotecare fara avans

BCR a lansat creditele ipotecare fara avans

Banca Comerciala Romana acorda, din prima decada a lunii ianuarie, credite fara avans pentru investitii imobiliare, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de banca. BCR a alcatuit o oferta cu 3 variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare in functie de nivelul avansului. Prima varianta de creditare are avans zero si o dobanda cu 0,4

Banca Comerciala Romana acorda, din prima decada a lunii ianuarie, credite fara avans pentru investitii imobiliare, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de banca. BCR a alcatuit o oferta cu 3 variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare in functie de nivelul avansului. Prima varianta de creditare are avans zero si o dobanda cu 0,4 p.p. mai mare decat dobanda standard practicata in mod curent de banca la imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Creditul cu destinatie de achizitionare imobile sau terenuri intravilane nu poate depasi 300.000 euro pentru o perioada de maximum 25 de ani.

A doua varianta de creditare pentru investitii imobiliare are un avans de minimum 5% si o dobanda cu 0,2 p.p. mai mare decat dobanda standard practicata in mod curent de banca la imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 400.000 EUR pentru o perioada de pana la 30 de ani.

A treia varianta de creditare are un avans de minimum 25% si dobanda standard practicata de banca in mod curent la imprumuturi de acest gen. Clientii care opteaza pentru aceasta varianta pot fi atat rezidenti cat si nerezidenti si nu au prevazuta o suma maxima ce poate fi imprumutata. Perioada pentru care se acorda imprumutul este de 30 ani. Destinatia imprumutului o reprezinta pe langa achizitionarea de imobile sau de terenuri intravilane si construirea de imobile.

Potrivit comunicatului de presa, veniturile eligibile ale clientilor si familiei acestora luate in considerare de catre BCR sunt tóate veniturile dovedite prin documente legale. Pentru calculul capacitatii de rambursare, BCR va accepta sa ia in considerare si veniturile a pana la 4 coplatitori interni (persoane care locuiesc impreuna cu solicitantul si semneaza contractul de credit in calitate de coplatitori). Pentru imprumuturile garantate cu garantii reale, BCR va accepta in plus, si maxim  patru coplatitori externi (care nu locuiesc impreuna cu solicitantul).

Garantia la creditele de investitii imobiliare sunt constituite din ipoteci asupra imobilului care face obiectul creditului si/sau asupra unui alt imobil, precum si, daca este cazul, ipoteca asupra bunului viitor la constructia de catre clientii BCR a viitoarelor locuinte. Totodata, BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133% si stabileste urmatoarele: in cazul creditelor de consum gradul de acoperire cu garantii poate varia intre zero si 100% iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, minimul acceptat de banca este de 100%. Prin noile norme, BCR incurajeaza clientii care declara corect veniturile si care nu au restante la rambursarea creditelor, se mai arata in comunicat.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos