credius.ro

BCR a facut profit si in T2: 82 mil lei

29 iulie 2011

Profitul consolidat la grupului BCR a crescut moderat in al doilea trimestru comparativ cu primele trei luni din an, de la 76,1 milioane lei la 82 milioane lei, dar ramane la o treime din rezultatul perioadei de referinta din 2010, pe fondul scaderii veniturilor si a unei provizionari inca inalte.

 

BCR a continuat sa isi imbunatateasca rezultatele financiare trimestriale pe fundalul unui mediu economic inca dificil. Rezultatul operational s-a imbunatatit cu 5,5% fata de T1 2011 urcand la 642,3 milioane RON (154,4 milioane EUR), pe fundalul unui mediu economic inca dificil. Rezultatul operational s-a imbunatatit  continuu pe parcursul ultimelor trei trimestre dar se situeaza sub rezultatul operational al T2 2010 din cauza conditiilor dificile de piata: rate de dobanda mai mici, un nivel scazut al cererii de credite eligibile si impactul noii legi a contractelor de credit pentru consumatori (fosta OUG 50). Cheltuielile operationale s-au redus cu 5,6% fata de T1 2011 fiind administrate cu grija intr-un mediu inca puternic inflationist.
 

Eficienta si riscuri administrate cu grija

Raportul cost-venit ramane la un nivel bun de 40,9% in S1 2011 desi a fost afectat de generarea mai redusa de venituri. Formarea de imprumuturi neperformante a continuat sa incetineasca in T2 2011 fata de T1 2010, dar ramane la un nivel ridicat si nu este asteptat sa se reduca semnificativ pe termen scurt. Creditele neperformante raman la un nivel controlabil, cu o rata de acoperire de  126,4% (garantii si provizioane). Incetinirea formarii de imprumuturi neperformante este confirmata si de scaderea costurilor de risc trimestriale cu 29.8 milioane RON  fata de T2 2010.

 

BCR continua dezvoltarea afacerii in pofida crizei  

BCR (doar banca) si-a sporit activele cu aproape 5,6% fata de T1 pana la 72,4 miliarde RON, cea mai ridicata valoare inregistrata in istoria bancii. In consecinta, cota de piata a bancii, dupa active, s-a majorat pana la 20,7% (+0,9pp de la inceputul anului) si se afla pe un trend crescator. Cota de piata a bancii pe creditare a ramas stabila la aproximativ 20% la sfarsitul lunii iunie datorita unei bune activitati pe segmentul de creditare a companiilor si unei consolidari a cotei de piata la 28% pe segmentul imprumuturilor garantte cu imobile, in EUR.  Pe segmentul depozitelor retail BCR si-a consolidat cota de piata (+0,3pp de la inceputul anului) la 23,3% din depozitele persoanelor fizice din Romania, datorita unei politici de pret atractiva si flexibila adresata clientilor loiali si a fortei brandului BCR - cel mai de incredere brand financiar din Romania.  Operatiunile de retail se autofinanteaza, iar raportul credite-depozite se situeaza la 72,4%, in conformitate cu standardele locale. Banca dispune de o lichiditate si o baza de capital puternice, mult deasupra nivelurilor minime obligatorii.

 

“Mediul economic intern si international ramane dificil, afectandu-i pe clientii nostri si ca urmare pe noi insine. Cererea de credite ramane redusa in contextul unei reveniri economice graduale”, a declarat Dominic Bruynseels, CEO BCR. “Pe acest fundal, rezultatul operational al BCR a continuat sa se imbunatateasca in cel de al doilea trimestru, continuand evolutia inceputa in luna septembrie a anului trecut. Aceasta demonstreaza ca suntem capabili sa ne adaptam afacerea la conditiile de piata curente, in timp ce continuam sa operam eficient. Am ramas in permanenta aproape de clientii nostri, incercand sa ii ajutam sa isi atinga obiectivele si sa sprijinim in acelasi timp economia romaneasca sa isi revina cat mai repede,” a adaugat  Bruynseels.

 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro