BCR a depasit 2,5 milioane de carduri

BCR a depasit 2,5 milioane de carduri

Banca Comerciala Romana (BCR) a depasit, in premiera pentru Romania, nivelul record de 2.500.000 de carduri active, fiind lider de piata cu o cota de aproximativ 19%. Totodata BCR pune la dispozitia utilizatorilor de carduri cea mai mare retea de bancomate din tara cu 1.800 de ATM-uri operationale si are instalate la comercianti peste 15.250

Banca Comerciala Romana (BCR) a depasit, in premiera pentru Romania, nivelul record de 2.500.000 de carduri active, fiind lider de piata cu o cota de aproximativ 19%. Totodata BCR pune la dispozitia utilizatorilor de carduri cea mai mare retea de bancomate din tara cu 1.800 de ATM-uri operationale si are instalate la comercianti peste 15.250 de POS-uri. In 2008, numarul de carduri de debit active nou emise a crescut cu 6,75 procente, fata de 2007. Au fost emise si cu 6% mai multe carduri de credit comparativ cu anul precedent. Cele mai utilizate raman totusi cardurile de debit, care reprezinta peste 92% din total cardurilor emise de BCR.

Totodata s-a remarcat o crestere a numarului si valorii tranzactiilor efectuate cu cardul la ATM si POS in 2008 astfel: numarul de tranzactii a crescut cu 9%, in timp ce valoarea acestora a crescut cu 31%, pana la peste 4 miliarde de euro.  Ponderea majoritara o reprezinta tranzactiile la ATM (aproximativ 90%), dar numarul platilor cu cardul la comercianti a crescut mult mai accentuat, cu 27% fata de 2007. “Cel mai mare trafic inregistrat zilnic s-a inregistrat in 22 decembire 2008, cand tranzactile efectuate la bancomate s-au ridicat la aproape 140 milioane lei, iar valoarea tranzactiilor efectuate la POS a insumat  aproape 14 milioane de lei”  a declarat Igor Zganjer, director executiv al Directiei Carduri in cadrul BCR. Banca isi va continua in ritm accelerat programul de extindere si modificare a sistemului de carduri care vizeaza cresterea beneficiilor pentru detinatorii de carduri (accesibilitate, confort, siguranta, servicii extinse) si dezvoltarea tranzactiilor fara numerar.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos