BCR a demarat o ampla campanie de refinantare: nu se solicita documente de la banca terta si analiza este gratuita

BCR a demarat o ampla campanie de refinantare: nu se solicita documente de la banca terta si analiza este gratuita

In perioada 6 iunie – 15 iulie, clientii care isi refinanteaza creditele la BCR printr-un credit de consum cu ipoteca beneficiaza de o dobanda variabila de 6,61%/an formata din Euribor la 6 luni + marja de 4.9 puncte procentuale/an, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Institutia nu percepe comisionul de analiza a dosarului

In perioada 6 iunie – 15 iulie, clientii care isi refinanteaza creditele la BCR printr-un credit de consum cu ipoteca beneficiaza de o dobanda variabila de 6,61%/an formata din Euribor la 6 luni + marja de 4.9 puncte procentuale/an, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Institutia nu percepe comisionul de analiza a dosarului şi plateşte toate taxele notariale precum şi costul de evaluare al imobilului.

“Nu solicitam pentru analiza documente de la banca terta şi nu exista costuri ori comisioane suplimentare. Efortul financiar şi de timp al clientului este minim. În plus, BCR ofera posibilitatea refinantarii creditelor cu dobanda fixa 5 ani urmata de dobanda variabila în functie de EURIBOR 6M, pentru clientii care cauta o siguranta crescuta în ceea ce priveşte valoarea ratei lunare”, a declarat Ştefan Coroianu, Director Produse Retail BCR.

Clientii care doresc sa acceseze un credit de refinantare va trebui sa ia în calcul urmatoarele costuri:
–    Comisionul de analiza a dosarului. Exista banci care solicita o taxa înainte de acordarea creditului. La BCR comisionul de analiza a dosarului pentru refinantare este 0.
–    Evaluarea imobilului (în cazul creditelor cu ipoteca). La BCR, pentru un apartament, comisionul de evaluare este de 300 RON inclusiv TVA, dar în perioada campaniei acesta nu se percepe pentru evaluarea creditelor refinantate.
–    Costurile notariale. La BCR costurile notariale cu instituirea ipotecii sunt zero, fiind suportate de banca pe perioada campaniei.
–    Costurile cu asigurarea (în cazul în care acesta este solicitata de banca). În functie de tipul creditului contractat, la BCR costul asigurarii imobilului este zero, asigurarea fiind oferita gratuit la valoarea creditului acordat în urma refinantarii.
Practic, pentru ca refinantarea sa fie eficienta, economia de costuri trebuie sa fie mai mare decat cheltuielile aferente (comisionul de rambursare anticipata a vechiului credit, comisionul de analiza a noului credit, taxele cu înscrierea garantiei etc).

Prin intermediul ofertei de refinantare BCR clientii beneficiaza de:
–    o rata lunara mai mica
–    un cost total al creditului mai mic
–    o suma împrumutata mai mare, prin posibilitatea de suplimentare a împrumutului initial
–    un termen de rambursare mai lung, prin posibilitatea de prelungire a termenului împrumutului initial
–    posibilitatea refinantarii atat a creditelor sotului/sotiei, cat şi ale coplatitorilor din contractul de credit care se refinanteaza, inclusiv costurile aferente creditului care se refinanteaza (dobanzi, comisioane lunare, comision de rambursare anticipata)
–    posibilitatea de a cumula toate creditele într-unul singur (consolidare a datoriilor)
–    posibilitatea de schimbare a monedei în care se contracteaza împrumutul.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos