BCE a mentinut dobanda cheie la 1%

BCE a mentinut dobanda cheie la 1%

Banca Centrala Europeana a mentinut joi dobanda cheie la minimul istoric de 1%, in linie cu estimarile analistilor, scrie AFP. Din cei 78 de analisti consultati de Reuters in cadrul sondajului, 76 au estimat ca BCE va mentine in aceasta luna dobanda cheie la nivelul minim record de 1%. Multi dintre acestia sunt de parere

Banca Centrala Europeana a mentinut joi dobanda cheie la minimul istoric de 1%, in linie cu estimarile analistilor, scrie AFP. Din cei 78 de analisti consultati de Reuters in cadrul sondajului, 76 au estimat ca BCE va mentine in aceasta luna dobanda cheie la nivelul minim record de 1%. Multi dintre acestia sunt de parere ca nivelul dobanzii a atins cel mai mic nivel si ca va ramane neschimbat pana la sfarsitul anului viitor.

Cu toate acestea, apar semne de intrebare in ceea ce priveste posibilitatea ca BCE sa coboare in continuare dobanda de referinta. Unii oficiali ai institutiei au precizat ca nu vor sa coboare sub 1%, insa presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a refuzat luna trecuta sa confirme atingerea nivelului minim al dobanzii, spunand numai ca este cel potrivit. Unul din patru economisti consultati de Reuters au prevazut o noua reducere in septembrie.

Trichet a promis anterior ca va dezvalui detaliile unui program de cumparare de obligatiuni, in valoare de 60 miliarde euro, ce are ca obiectiv iesirea economiei zonei euro din recesiune, prin reducerea costurilor de creditare pe termen lung.

BCE a coborat in 7 mai dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un nou nivel minim istoric, de 1%. Banca centrala americana, Federal Reserve (Fed), are o dobanda cheie fluctuanta intre 0% si 0,25% pe an.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos