Basescu: bancile se uita acum in traista si nu le convine!

Basescu: bancile se uita acum in traista si nu le convine!

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, in cadrul emisiuni "Dupa 20 de ani", de la PRO TV, ca desi ordonanta 50/2010 a avut scopul de a proteja clientii bancilor, totusi lipsa de claritate a actului a dus la interpretari in favoarea lor din partea bancilor. Seful statului insa precizeaza ca nu este permis ca bancile

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, in cadrul emisiuni "Dupa 20 de ani", de la PRO TV, ca desi ordonanta 50/2010 a avut scopul de a proteja clientii bancilor, totusi lipsa de claritate a actului a dus la interpretari in favoarea lor din partea bancilor. Seful statului insa precizeaza ca nu este permis ca bancile sa impinga toata nesabuinta lor din perioada in care dadeau credite cu buletinul "in spinarea celor care au credite" si ca riscul trebuie impartit. "Bancile au uitat acum si apelurile guvernatorului BNR, si apelurile mele cand dadeau credite cu buletinul si acum se uita in traista si nu le convine", a spus seful statului.
 

Presedintele a tinut insa sa le mai de-a speranta clientilor, cei carora le este totusi adresata ordonanta, ca inca se mai depun amendamente in Parlament si ca asteapta sa vada varianta finala pentru a stabili daca promulga legea de aprobare sau nu.

Basescu a adaugat ca bancile au exces de lichiditate si trebuie sa-si revizuiasca politica de creditare.
 
"In momentul de fata este un exces de lichiditate pe piata in conditiile in care bancile totusi nu crediteaza asa cum ne-am dori economia, iar populatia este extrem de reticenta sa mai ia credite. (…) Bancile au uitat acum si apelurile guvernatorului Bancii Nationale si apelurile mele din perioada in care dadeau credite cu buletinul. Au uitat iar acum se uita in traista si constata ca tot mai multe credite au devenit neperformante, ori prudenta lor este de inteles acum, slava Domnului ca au devenit mai prudenti", a afirmat Basescu.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos