Barroso ii ameninta pe bancheri cu inchisoarea

Barroso ii ameninta pe bancheri cu inchisoarea

Nori negri par sa se adune deasupra mediului bancar european. Somati deja sa-si intareasca fondurile proprii si sa accepte noile propuneri pentru rezolvarea crizei elene, bancherii sunt acum amenintati cu sanctiuni penale, chiar cu inchisoarea. Pe masura ce summitul UE de duminica se apropie, lumea financiara europeana este tot mai vizata de criticile responsabililor politici.

Nori negri par sa se adune deasupra mediului bancar european. Somati deja sa-si intareasca fondurile proprii si sa accepte noile propuneri pentru rezolvarea crizei elene, bancherii sunt acum amenintati cu sanctiuni penale, chiar cu inchisoarea.

Pe masura ce summitul UE de duminica se apropie, lumea financiara europeana este tot mai vizata de criticile responsabililor politici. Asumandu-si, oarecum, rolul de acuzator public, presedintele Comisiei europene, Jose Manuel Barroso, a ridicat tonul pentru a denunta „natura criminala a anumitor comportamente din sectorul bancar”.

Comisia, a anuntat el, va propune in urmatoarele trei zile, o serie de propuneri la nivel european impotriva celor mai grave delicte. „Joi, voi propune ca in legislatia europeana sa fie, in sfarsit, inclusa responsabilitatea penala pentru jucatorii financiari, bancheri si traderi. Am vazut multe cazuri de manipulare a pietei, care au determinat actuala criza. Intentionam sa inasprim normele de reglementare! Cei care se fac vinovati vor fi pedepsiti. Va fi primul caz in legislatia europeana si un semnal foarte puternic”, a spus Barroso, care a sugerat, printre altele, interzicerea varsarii de bonusuri si dividende de catre bancile are au beneficiat de sprijinul statului.

Sustinad acest punct de vedere, cancelarul german, Angela Merkel si presedintele UE, Herman Van Rompuy, au estimat ca persista senzatia ca sectorul financiar nu participa la efortul general de austeritate.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos