Banii si serviciile bancare pe intelesul copiilor

Banii si serviciile bancare pe intelesul copiilor

Pe zi ce trece, bancile devin o parte integranta din viata noastra. Tot mai multi romani iau credite, isi fac carduri sau constituie depozite, iar accesul populatiei la serviciile financiare va creste continuu in viitor. Generatiile actuale nu au beneficiat insa de o educatie cu privire la credite, dobanzi sau carduri si au trebuit sa

Pe zi ce trece, bancile devin o parte integranta din viata noastra. Tot mai multi romani iau credite, isi fac carduri sau constituie depozite, iar accesul populatiei la serviciile financiare va creste continuu in viitor. Generatiile actuale nu au beneficiat insa de o educatie cu privire la credite, dobanzi sau carduri si au trebuit sa invete aceste lucruri odata cu dezvoltarea pietei bancare. Copiii au insa sansa sa vina cu lectia invatata la intalnirea cu serviciile bancilor. Pana acum nu exista insa proiecte clare de a introduce astfel de teme printre materiile predate in scolile romanesti, asa cum se intampla in unele tari dezvoltate.

In aceste conditii, orice initiativa de a initia pe cei mici in lumea banilor si a bancilor este de apreciat. Una dintre aceste initiative este cartea „Banii pe intelesul copiilor", semnata de Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie si expert in BNR. Cartea este ilustrata si cuprinde cate ceva din vastul domeniu al banilor si al bancilor, adresandu-se copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani.

„Noile concepte au fost prezentate intr-o limba adecvata varstei copiilor. Grafica este realizata prin desene frumos colorate si deosebit de expresive, care sa-i atraga pe copii", arata autoarea. Cartea cuprinde cinci capitole, respectiv: Banii, Economisirea, Dobanda, Cecul, Serviciile Bancare Electronice si a fost lansata pe 13 octombrie. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos