Banii de la stat dau curaj CEC-ului

Banii de la stat dau curaj CEC-ului

Prezent la o emisiune a postului The Money Channel, Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a afirmat ca banca se va ridica in acest an la o cota de piata de 4,4-4,5%, chiar daca acum a scazut la 4%. Toate acestea depind insa si de cum vor evolua si celelalte banci din sistem, subliniaza oficialul CEC. "Cred

Prezent la o emisiune a postului The Money Channel, Presedintele CEC, Eugen Radulescu, a afirmat ca banca se va ridica in acest an la o cota de piata de 4,4-4,5%, chiar daca acum a scazut la 4%. Toate acestea depind insa si de cum vor evolua si celelalte banci din sistem, subliniaza oficialul CEC. "Cred ca va creste cota de piata a CEC pana la 4,4-4,5% din sistemul bancar la finele acestui an, dar ramane de vazut daca bancile celelalte se vor misca la fel de repede", a spus Radulescu. 

Presedintele CEC s-a referit si la infuzia de capital primita de la bugetul statului, declarand ca nu ar fi fost deranjat daca o parte din acesti bani ar fi fost in valuta, pentru ca ar fi ajutat banca sa isi dezvolte acest tip de credite. "Noi acordam, in prezent, credite de 13-14 milioane euro dar aceasta este o suma foarte modesta in comparatie cu nivelul atins de celelalte banci", a precizat Eugen Radulescu. Presedintele CEC a mai explicat ca nici schimbarea in valuta a unei parti din capitalul in lei nu ar fi rentabila, deoarece banca ar avea de pierdut. "Pierdem daca schimbam lei in valuta pentru ca leul se apreciaza, iar noi mizam pe continuarea aprecierii leului pana la sfarsitul anului", a explicat presedintele CEC.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos