Bani de la banca pentru realizarea Catedralei Neamului

Bani de la banca pentru realizarea Catedralei Neamului

Patriarhia va imprumuta aproximativ 200 milioane euro de la o banca pentru constructia Catedralei Neamului, lucrarile urmand a fi incepute in 15 august, dupa desemnarea castigatorului din cele sapte proiecte ale firmelor ramase in concurs, a declarat, joi, PS Ciprian Campineanul. Preasfintitul Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a spus ca din cele 10 firme de

Patriarhia va imprumuta aproximativ 200 milioane euro de la o banca pentru constructia Catedralei Neamului, lucrarile urmand a fi incepute in 15 august, dupa desemnarea castigatorului din cele sapte proiecte ale firmelor ramase in concurs, a declarat, joi, PS Ciprian Campineanul. Preasfintitul Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, a spus ca din cele 10 firme de proiectare inscrise in urma cu trei luni, in 31 mai au fost depuse sapte proiecte, celelalte trei retragandu-se din concursul organizat pentru viitoarea constructie a Catedralei Neamului, scrie Mediafax.

Acesta a precizat ca dupa declararea castigatorului concursului de proiecte, la 1 iulie vor incepe in paralel atat procedurile de selectare a firmei care va executa Catedrala si pentru obtinerea autorizatiei de construire, cat si pentru obtinerea banilor necesari inceperii lucrarilor. Episcopul vicar patriarhal a mai aratat ca au fost cerute oferte de la mai multe banci comerciale, insa negocierile petnru obtinerea creditului vor incepe dupa desemnarea castigatorului si alegerea proiectului.

Cei 200 de milioane de euro pe care Patriarhia Romana intentioneaza sa le contracteze de la o banca sunt necesare ridicarii constructiei "la rosu", episcopul vicar patriarhal precizand ca cel mai probabil pentru finalizarea acestui obiectiv ar fi fi necesari inca 200 de milioane de euro bani, care vor fi folositi pentru picturile din Catedrala. PS Ciprian Campineanul a mai precizat ca returnarea banilor pe care Patriarhia Romana ii va imprumuta de la banca nu se bazeaza pe bugetul statului, ci pe donatiile facute de credinciosi, avand in vedere ca ridicarea constructiei la rosu se va face in patru ani. Episcopul vicar patriarhal a precizat ca acesta este motivul pentru care nu se va organiza o licitatie pentru bani publici, ci o licitatie restransa internationala.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos