Bancuri cu bancheri

Bancuri cu bancheri

Un pic de relaxare la birou nu face rau nimanui, mai ales daca este vineri si se apropie sfarsitul de saptamana. Va propunem asadar cateva bancuri, insa ca sa nu parasim aria de interes, temele sunt legate de bancheri si banci. Nu uitam ca marii bancheri sunt in acelasi timp si economisti, asa ca am

Un pic de relaxare la birou nu face rau nimanui, mai ales daca este vineri si se apropie sfarsitul de saptamana. Va propunem asadar cateva bancuri, insa ca sa nu parasim aria de interes, temele sunt legate de bancheri si banci. Nu uitam ca marii bancheri sunt in acelasi timp si economisti, asa ca am introdus si cateva glume care au in prim plan aceasta profesie.

Bancherul la croitor
Un tanar bancher vrea sa-si faca primul sau costum. Se duce la cel mai bun croitor din oras si i se iau masurile pentru costum. Dupa o saptamana se intoarce pentru ultimele retusuri. Noul costum arata excelent. In timp ce statea si se admira in oglinda, observa ca noul costum nu are buzunare. Ii spune lucrul acesta croitorului, care il intreaba: „Dar nu mi-ati spus ca sunteti bancher?” Tanarul raspunde: „Ba da”. Atunci croitorul ii replica: „Pai cine a mai auzit de un bancher care sa isi tina mainele in propriile lui buzunare?”

Raiul vs. Iad
In Rai:
Bucatarii sunt francezi, politistii englezi, mecanicii germani, amantii italieni si bancherii elvetieni
In Iad
Bucatarii sunt englezi, politistii germani, mecanicii francezi, amantii elvetieni si bancherii italieni

Einstein si dobanzile
Albert Einstein moare si ajunge in Rai, unde afla ca inca nu i s-a pregatit camera in care va sta. Portarul ii spune ca va trebui sa astepte intr-un dormitor, pe care va trebui sa-l imparta cu mai multe persoane. Einstein spune ca nu este nici o problema, asa ca este condus in camera provizorie. Aici Einstien este prezentat colegilor de camera
„El este primul tau coleg. Are un IQ de 180!”
„Excelent. Vom discuta despre matematica”, spune Albert.
„Aceasta este cel de-al doilea coleg. Are un IQ de 150”
„Perfect. Vom discuta despre fizica!”, spune Albert
„Acesta este cel de-al treilea coleg. IQ-ul lui este 100”
„Foarte bine. Putem vorbi despre piese de teatru!”, spune Einstein.
In acel moment o alta persoana vine si ii strange mana lui Einstein si ii zice: „Eu sunt ultimul coleg de camera. Imi pare rau, dar IQ-ul meu este de doar 80”
Einstein ii zambeste si ii spune: „Deci, cum crezi ca vor evolua dobanzile pe viitor?”

Reguli pentru a deveni un bancher de succes
Un renumit profesor tine niste cursuri in Germania. Subiectele sunt economie si banking.
„Ce credeti ca trebuie sa fac pentru a fi un bancher de succes?”, intreaba un student.
„Nu stiu ce trebuie sa faci, insa poti sa-ti spun ce nu trebuie sa faci. Urmareste aceste trei reguli: prima, nu imprumuta bani celor care nu au deloc; a doua: nu imprumuta bani celor care au cu adevarat nevoie de ei; iar a treia: nu imprumuta proprii tai bani.”

Problema becului insurubat si banca centrala
Intrebare: „De cati economisti ai bancii centrale ai nevoie pentru a insuruba un bec?”
Raspuns: „Doar de unul: el tine becul si tot pamantul se invarte in jurul lui”

Cum afli care banca practica dobanzi foarte mari
Unele banci acorda imprumturi cu dobanzi incredibil de mari. Poti sa iti dai seama care sunt acestea deoarece camera video care trebuie sa filmeze hotii este indreptata catre ofiterul de credite.

Ofiterul de credit
Un ofiter de credite senior statea langa biroul unui coleg din clasa junior. Suna telefonul. Ofiterul de credite junior raspunde si spune „Nu… nu… nu… nu… da… nu”, dupa care inchide. Seniorul il intreaba imediat la ce a raspuns „da”. „Nu te ingrijora”, raspunde juniorul. „Am spus ‘da’ doar cand m-a intrebat daca il mai ascult in continuare.”

Bancile elvetiene si saracia
Un client intra intr-o reputata banca elvetiana.
„As dori sa plasez o jumatate de milion de dolari la dumneavoastra”, ii sopteste clientul bancherului.
„Puteti sa vorbiti normal, domnule”, raspunde bancherul. „La noi in banca nu trebuie sa-ti fie rusine ca esti sarac.”

Creatia (partea 1)
In prima zi Dumnezeu a creat soarele, asa ca Diavolul contraatacat si a creat arsurile solare. In a doua zi, Dumnezeu a creat sexul. In raspuns, Diavolul a creat casatoria. In a treia zi Dumnezeu a creat un economist. Aici i-a fost mai greu Diavolului, dar dupa ce a stat si s-a gandit mult, Diavolul a creat un al doilea economist.

Creatia (partea 2)
Un economist, un filosof, un bilog si un arhitect se certau care a fost adevarata profesie a lui Dumnezeu. Filosoful zice: „In primul rand, Dumnezeu a fost filosof, pentru ca a creat principiilor dupa care traiesc oamenii”. „Ridicol”, spune biologul. „Inainte de aceasta, Dumnezeu a creat barbatul si femeia si toate creaturile, asa ca trebuie sa fi fost biolog.” „Gresit”, spune arhitectul. „Inainte de asta a creat Raiul si Pamantul. Inainte de Pamant era numai confuzie si haos.” „Bine”, spune economistul, „dar de unde crezi ca era tot haosul acesta?”

Mai multe bancuri puteti citi pe http://www.intentblog.com), pe http://www.finextra.com, pe http://www.workjoke.com sau pe http://netec.mcc.ac.uk.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos