Bancpost vrea sa dea credite ipotecare garantate de stat

Bancpost vrea sa dea credite ipotecare garantate de stat

Bancpost este interesata de programul de credite ipotecare garantate de stat "Prima Casa" si a facut o serie de modificari in produsele si serviciile sale, prin care vrea sa sustina atat clientii, cat si economia romaneasca sa depaseasca contextul financiar actual. Potrivit unui comunicat de presa, Bancpost a initiat inca de la finalul anului trecut

Bancpost este interesata de programul de credite ipotecare garantate de stat "Prima Casa" si a facut o serie de modificari in produsele si serviciile sale, prin care vrea sa sustina atat clientii, cat si economia romaneasca sa depaseasca contextul financiar actual. Potrivit unui comunicat de presa, Bancpost a initiat inca de la finalul anului trecut o serie de masuri mentite sa sustina atat clientii cat si economia romaneasca sa depaseasca contextul financiar actual. Cateva dintre initiativele luate deja de Bancpost au fost: reducerea ratelor lunare prin extinderea perioadei de crediteare si/sau modificarea monedei creditelor existente; comision zero pentru rambursarea anticipata partiala sau totala a creditelor, precum si pentru modificarea datei scadentei lunare de plata, oferte extinse pana in luna iulie. In plus, Bancpost a lansat o campanie unica pe piata – La Bancpost “Clientii buni castiga intotdeauna”.

Mai mult, o noua serie de produse si programe de asigurare este in curs de dezvoltare, urmarind sa ofere flexibilitate clientilor care s-ar putea afla la un moment dat in situatia nedorita de a-si fi pierdut locul de munca, ajungand in imposibilitatea achitarii ratelor lunare catre banca. De la inceputul anului si pana in prezent au fost restructurate si reinnoite un numar semnificativ de credite de consum si ipotecare a caror valoare se ridica la mai multe milioane de euro. Pentru a veni in sprijinul relansarii activitatii economice, Bancpost a semnat de curand un Memorandum de Intelegere cu Ministerul Economiei in vederea finantarii proiectelor de investitii publice in domenii vitale pentru societatea romaneasca precum sectorul energetic.

Conform informatiei de presa, Bancpost a raspuns pozitiv la initiativa lansata de Guvernul Romaniei dorind sa se implice in programul “Prima Casa”. Acest program de credite ipotecare garantate de stat isi propune relansarea constructiei de locuinte, activitate cu implicatii profunde in economie si, implicit stimularea reinceperii activitatii de creditare. Pe fondul cererii reduse precum si a unor conditii restrictive pe piata creditului, Bancpost urmareste in continuare sa-si orienteze lichiditatile spre finantarea proiectelor publice si achizitionarea de titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice.

“Exista un deficit bugetar care trebuie finantat. Cred ca bancile din Romania care au incredere in sectorul public pot asigura finantarea acestui deficit in conditii mult mai bune decat cele care se pot obtine pe pietele externe, piete care inca manifesta scepticism fata de evolutiile economice din tara noastra. De asemenea, urmarim implicarea in finantarea proiectelor publice majore si suntem dispusi sa concuram cu alti potentiali finantatori, ceea ce cred ca va conduce la optimizarea costurilor privind datoria publica”, a declarat dl. Mihai Bogza, presedinte Bancpost.

Bancpost detine, in prezent, un portofoliu de titluri de stat in valoare de aproximativ 500 milioane de euro. Reafirmarea sustinerii Bancpost de catre Eurobank EFG, actionarul majoritar al bancii a fost confirmata in repetate randuri in ultima perioada de timp de actiuni concrete. Astfel, de la inceputul anului si pana in prezent la Bancpost au fost initiate doua majorari semnificative de capital, prima incheiata la sfarsitul lunii martie a.c., cea de-a doua se deruleaza inca. Aportul total la capitalul social al bancii, rezultat din cele doua majorari, este estimat la aproximativ 170 milioane de euro, suma subscrisa integral de catre banca mama, se mai arata in comunicatul de presa.

“Aceasta semnaleaza mentinerea angajamentului pe care Grupul Eurobank EFG il are fata de Romania in general si fata de Bancpost in special. Faptul ca in aceasta perioada de turbulente economice pe plan international banca noastra mama nu numai ca nu isi diminueaza, ci chiar isi majoreaza expunerea fata de tara noastra constituie un indiciu elocvent in ce priveste increderea pe care aceasta o are in perspectivele pe termen lung ale economiei romanesti si da un semnal de incredere pentru toti ceilalti investitori straini. Cred ca din acest punct de vedere, initiativele bancii mama dau si un raspuns clar celor care se temeau ca bancile straine si-ar putea retrage banii din Romania – cel putin in ce priveste Eurobank EFG este clar ca nu acesta este cazul” a adaugat dl. Mihai Bogza. Bancpost va continua sa anunte si in viitor asemenea initiative de sustinere a clientilor si a societatii  in mediul economic actual plin de provocari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos