Bancpost va emite obligatiuni in lei cu o valoare de 500 milioane euro

Bancpost va emite obligatiuni in lei cu o valoare de 500 milioane euro

Actionarii Bancpost au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, emiterea de obligatiuni in lei in valoare maxima de 500 de milioane de euro, cu maturitatea de cel mult zece ani, a declarat, luni, agentiei Mediafax, presedintele bancii, Mihai Bogza. "Nu stim cu certitudine cand vor fi emise titlurile. in prezent, piata este supralichida pe lei. Noi

Actionarii Bancpost au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, emiterea de obligatiuni in lei in valoare maxima de 500 de milioane de euro, cu maturitatea de cel mult zece ani, a declarat, luni, agentiei Mediafax, presedintele bancii, Mihai Bogza. "Nu stim cu certitudine cand vor fi emise titlurile. in prezent, piata este supralichida pe lei. Noi suntem insa pregatiti sa emitem obligatiuni la momentul oportun", a spus Bogza.
Presedintele bancii a aratat ca obligatiunile ar putea fi emise in mai multe transe, cu scadente si dobanzi diferite. "Nu ne restrangem numai la piata din Romania. Este insa prea devreme sa spunem unde vom lansa obligatiunile", a adaugat Bogza.

 

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor s-au mai aflat si aprobarea modificarii numarului de membri ai consiliului de administratie al bancii, precum si completarii obiectului de activitate al bancii cu operatiuni de depozitare a fondurilor de pensii facultative, a activelor fondurilor de pensii si distribuirea de unitati de fond ale fondurilor de pensii.

 

"A fost aprobata majorarea numarului de membri ai Consiliului de Administratie la maxim 13. Minimul este de sapte persoane. Am primit aprobare si pentru extinderea obiectului de activitate. Speram ca din 2007 sa apara fonduri de pensii si vrem sa fim pe aceasta piata inca de la inceput. Vom trimite in curand documentatia necesara pentru obtinerea aprobarilor de la Banca Nationala a Romaniei", a afirmat Bogza.

 

Bancpost este controlata de catre banca elena EFG Eurobank in proportie de 77,56%. In afara de EFG Eurobank, din structura actionariatului Bancpost mai fac parte SIF Banat-Crisana – 5,15396%, SIF Moldova – 5,13719%, SIF Transilvania – 5,15396% si SIF Oltenia – 5,15396%.

 

BRD – Groupe Societe Generale a emis, in 2004, pe piata romaneasca de capital obligatiuni corporatiste in valoare de 50 de milioane lei, fiind prima banca din Romania care a ales sa lanseze obligatiuni corporative pentru a-si echilibra scadentele la active, in general pe termen lung, cu maturitatile scurte ale pasivelor. De asemenea, BRD a vandut, in luna noiembrie a anului trecut, pe piata din Luxemburg, obligatiuni in valoare de 735 milioane de lei, acceptand suprasubscrierea emisiunii fata de valoarea programata, de 500 de milioane de lei. Scadenta titlurilor BRD este de cinci ani, iar dobanda de 7,75% pe an. De asemenea, BCR a emis, tot in noiembrie 2006, pe piata din Romania, obligatiuni in valoare de 242 milioane lei, acceptand toate suprasubscrierile fata de valoarea programata, de 200 de milioane de lei. Maturitatea titlurilor este de trei ani iar dobanda anuala de 7,25%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti se tranzactioneaza obligatiuni corporatiste emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (525 de milioane de lei), BRD (50 de milioane de lei), Banca Comerciala Carpatica (36,79 milioane de lei), BCR Leasing (7,5 milioane de lei), Finansbank (41 milioane de lei), Hexol Lubricants (1,31 milioane de lei) si Raiffeisen Bank Romania (138 milioane de lei).

 

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos