Bancpost si EFG Leasing dispun de 140 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

Bancpost si EFG Leasing dispun de 140 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda doua imprumuturi pentru sustinerea IMM-urilor din Romania, primul in valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost si al doilea, de 60 milioane euro, pentru EFG Leasing, a anuntat marti institutia. Imprumutul catre Bancpost va finanta proiecte dezvoltate de IMM-uri in diferite sectoare din industrie, agricultura, turism si servicii. Acesta

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda doua imprumuturi pentru sustinerea IMM-urilor din Romania, primul in valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost si al doilea, de 60 milioane euro, pentru EFG Leasing, a anuntat marti institutia. Imprumutul catre Bancpost va finanta proiecte dezvoltate de IMM-uri in diferite sectoare din industrie, agricultura, turism si servicii. Acesta este al doilea imprumut pe care BEI il acorda Bancpost, dupa ce in 2006 banca a contractat o finantare de 20 milioane euro de la aceasta institutie financiara internationala, folosita pentru proiecte ale municipalitatilor romanesti.

In acelasi timp, creditul catre EFG Leasing va sustine proiecte de mai mica anvergura din Romania, in sectoare precum industria, serviciile, inclusiv in turism, agricultura, sanatate, energie si protectia mediului. In general, aceste finantari sunt destinate IMM-urilor, insa pana la 30% din suma totala este disponibila si pentru finantarea proiectelor dezvoltate de companii mai mari sau de entitati din sectorul public. Aceasta este a treia colaborare a BEI in Romania cu o companie din sectorul de leasing. In cadrul acestui imprumut, EFG Leasing Romania va beneficia si de facilitatea pentru finantarea firmelor mici si mijlocii, o schema speciala de ajutor promovata de Comisia Europeana pentru dezvoltarea IMM-urilor competitive din Romania, prin care institutiile financiare partenere ale BEI sunt stimulate sa acorde credite pentru acest segment.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a declarat, pentru NewsIn, ca banca a semnat luni un acord de finantare cu BEI in valoare de 80 milioane euro, destinat creditarii IMM-urilor, si se afla in discutii preliminare cu BERD pentru un acord similar, in valoare de 50 milioane euro, care ar avea aceeasi destinatie. "Imprumuturile pentru IMM-uri ale BEI au ca scop sa reduca impactul crizei economice actuale prin imbunatatirea accesului la fonduri pe termen mediu si lung in conditii avantajoase. In acest sens, BEI si-a simplificat procedurile si a largit baza de finantare, prin acoperirea investitiilor intangibile si pentru capital de lucru", se mai precizeaza in comunicatul de presa al institutiei.

Din 1990, BEI a semnat acorduri de imprumut in Romania in valoare de 6,6 miliarde euro, din care circa 530 milioane euro (incluzand imprumuturile in derulare) au fost pentru sectorul IMM-urilor si pentru proiecte municipale. EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost si EFG Eurobank Leasing, si prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos