Bancpost isi seduce clientii cu bani gheata la creditele ipotecare

Bancpost isi seduce clientii cu bani gheata la creditele ipotecare

Ce nu fac bancile pentru a vinde imprumuturi pentru locuinte! Au extins perioada de creditare pana la 35 de ani sau chiar 40, au introdus dobanzi minuscule, care sunt insa valabile pe o perioada foarte redusa, au introdus perioada de gratie, in care se ramburseaza doar dobanda si comisioane, ba chiar si in varianta in

Ce nu fac bancile pentru a vinde imprumuturi pentru locuinte! Au extins perioada de creditare pana la 35 de ani sau chiar 40, au introdus dobanzi minuscule, care sunt insa valabile pe o perioada foarte redusa, au introdus perioada de gratie, in care se ramburseaza doar dobanda si comisioane, ba chiar si in varianta in care cateva luni nu rambursezi nici un ban; demareaza promotii cu reduceri de taxe si comisioane, precum si cu diferite premii. Ei bine, Bancpost, banca ce nu si-a ‘relaxat’ inca imprumuturile, a apelat la aproape toate trucurile pentru a vinde imprumuturile imobiliare. In plus, acum lanseaza un nou imprumut de acest fel, creditul ipotecar ‘Generos’, care aduce o noutate: clientii primesc la incasarea creditului un plus de 4% din suma imprumutata, bani gheata care nu trebuie returnati. Un fel de prima de contractare a creditului, bani pe care imprumutatul poate sa-i utilizeze pentru achitarea cheltuielilor notariale sau plata agentiei imobiliare, renovarea imobilului, cumpararea de mobila sau in orice alt scop.

Acest procent de 4% in cash se acorda numai pentru creditele contractate pe termen de minim 15 ani. Perioada maxima de creditare acordata de Bancpost pentru imprumuturile imobiliare este de 35 de ani. De asemenea, pentru creditele pe termene mai mari de 20 de ani, clientul poate opta si pentru o perioada de gratie cuprinsa intre 3 si 12 luni. In perioada de gratie, clientul plateste doar dobanda si comisionul lunar de administrare a creditului. Mai mult, creditul ‘Generos’ vine si cu o promotie: pana la 30 noiembrie 2007, banca nu percepe comision de acordare, iar analiza dosarului este gratuita.

In comparatie cu Gigacredit, anteriorul produs-vedeta al Bancpost pe segmentul finantarilor imobiliare, creditul ipotecar ‘Generos’ vine cu dobanzi mult mai mici, valabile insa numai pe primele 6 luni. Chiar ireale, mai ales daca ne gandim la contextul actual al pietei, caracterizat de scumpirea creditelor. Practic, dobanzile la noul credit sunt mai mici pe perioada promotionala cu 1,5 puncte procentuale pentru euro si mai mult de 3 puncte procentuale pentru lei, in timp ce pentru dobanda variabila diferentele sunt mai reduse: 0,5 puncte procentuale pentru euro si franci, 1,5 puncte procentuale pentru lei.

Astfel, creditul ‘Generos’ in euro are pe primele 6 luni o dobanda de doar 5,4%, cea mai mica dobanda din piata pentru imprumuturile in moneda europeana. La fel stau lucrurile si pentru varianta in franci elvetieni, unde dobanda introductiva este de 4,4%. Pentru lei, aceasta este de 6,4%, o valoarea mai mica avand doar dobanda la imprumutul ipotecar de la Volksbank, 5,95%. Dobanzile variabile ale creditului ‘Generos’ au valori mai aproape de realitate: 8,4% pentru euro, 9,4% pentru lei si 6,4% pentru franci elvetieni.

Dupa cum se stie insa, reducerile de dobanda sunt destul de relative, intrucat ele de multe ori nu se traduc intr-o reducere pe masura a costului. Astfel stau lucrurile si in cazul noului produs de la Bancpost. Banca a redus dobanzile, insa a marit comisioanele. Comisionul de administrare la noul credit pentru locuinta este 0,2%/luna (2,4%/an) pentru toate monedele, in timp ce la Gigacredit acesta era de 0,15% (1,8%/an) pentru euro si lei, si 0,1% (1,2%/an) pentru franci elvetieni. In aceste conditii, costul noului imprumut este aproximativ acelasi ca in cazul Gigacredit pentru euro, mai mare pentru franci elvetieni, o reducere semnificativa remarcandu-se doar in cazul variantei in moneda nationala.

Dobanzile mici ale creditului ipotecar ‘Generos’ fac insa ca plata in avans a imprumutului sa fie foarte costisitoare. Bancpost a introdus pentru acest produs un comision de rambursare anticipata de 3,5%, la care se adauga 4%, taxa care reprezinta, dupa cum specifica banca, „returnarea reducerii de dobanda”.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos