Bancpost incearca sa motiveze clientii sa-si plateasca ratele la timp

Bancpost incearca sa motiveze clientii sa-si plateasca ratele la timp

Restantele clientilor la plata creditelor au devenit pentru banci o problema mai acuta ca niciodata. Criza a adus un numar mai mare de someri, un leu la minimele istorice fata de euro (4,3 lei/euro), precum si cresteri de dobanzi la credite, ceea ce inseamna rate mai mari, dar si debitori cu venituri mai mici. In

Restantele clientilor la plata creditelor au devenit pentru banci o problema mai acuta ca niciodata. Criza a adus un numar mai mare de someri, un leu la minimele istorice fata de euro (4,3 lei/euro), precum si cresteri de dobanzi la credite, ceea ce inseamna rate mai mari, dar si debitori cu venituri mai mici. In aceste conditii, bancile fac eforturi pentru a se asigura ca cei carora le-au dat credite sunt in masura sa-si plateasca ratele lunare, fie ei persoane fizice sau firme. Mai mult, restante in crestere inseamna pentru banci un profit mai mic, intrucat constituie provizioane pentru creditele neplatite. In general, bancile incearca sa gaseasca impreuna cu clientii cu probleme solutii pentru ca acestia sa-si poata rambursa ratele la timp, prin rescadentarea pe o perioada mai lunga a imprumutului sau schimbarea monedei existente. Mai nou, cei de la Bancpost au decis si sa-si premieze clientii care isi platesc la timp ratele lunare.

Banca a lansat promotia „Clientii buni castiga intotdeauna", in cadrul careia acorda un premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de consum Bancpost, si de 3.000 de lei pentru toti clientii EFG Retail Services, posesori de carduri Euroline si linii de credit Prompt Activ. In tragerea la sorti lunara pentru unul dintre cele doua premii vor intra toti clientii beneficiari ai creditelor de consum de la Bancpost si EFG Retail care isi platesc la timp ratele lunare. In plus, in cazul clientilor detinatori de carduri EFG Retail, acestia trebuie sa plateasca mai mult decat suma lunara minima de plata pentru a putea participa la extragere. Promotia se va derula in perioada ianuarie – aprilie 2009.

Anterior de a decide sa dea premii in bani celor care isi platesc ratele la timp, Bancpost a venit si o serie de masuri pentru sprijinirea celor care intampina probleme la rambursarea creditelor. Astfel, banca nu percepe nici un comision clientilor care doresc sa isi modifice data scadentei creditelor de consum sau ipotecare pana la sfarsitul lui martie. De asemenea, a eliminat comisionul pentru rambursarea partiala sau totala a creditelor de consum, creditelor ipotecare si creditelor pentru companii mici si persoane fizice autorizate, tot pana la aceeasi data. Banca a anuntat ca ofera clientilor existenti solutii de reducere a ratelor lunare prin prelungirea perioadei de rambursare, dar si schimbare a monedei creditului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos