Bancpost are si ea credite relaxate

Bancpost are si ea credite relaxate

Banca a primit saptamana trecuta avizul Bancii Nationale pentru noile norme de creditare, fiind unul dintre ultimii jucatori importanti de pe piata care fac acest pas. Gradul maxim de indatorare este acum de maxim 70%, acesta aplicandu-se la creditele pentru locuinta. In ceea ce priveste avansul minim la creditele ipotecare, acesta difera in functie de

Banca a primit saptamana trecuta avizul Bancii Nationale pentru noile norme de creditare, fiind unul dintre ultimii jucatori importanti de pe piata care fac acest pas. Gradul maxim de indatorare este acum de maxim 70%, acesta aplicandu-se la creditele pentru locuinta. In ceea ce priveste avansul minim la creditele ipotecare, acesta difera in functie de moneda creditului, precum si de anul constructiei imobilului constituit drept garantie. Astfel, pentru imobilele construite inainte de 1981, avansul minim necesar este de 15%, indiferent de valuta. Daca insa data constructiei este mai recenta de ’81, inclusiv, atunci pentru creditele in lei avansul minim este zero, iar la cele in valuta este 10%.

La creditele de nevoi personale cu ipoteca, banca finanteaza pana la 80% din imobilul adus drept garantie. Gradul maxim de indatorare in cazul acestor imprumuturi este de 60%.
Cheltuielile minime de subzistenta aplicate de Bancpost, care se scad din venitul net al solicitantului, sunt de 261 lei pentru fiecare dintre primii trei membri de familie, iar incepand cu a patra persoana 165 lei/membru. Aceste cifre sunt ceva mai mari decat cele pe care le-a aprobat BNR anul trecut, in cazul normelor de creditare ale altor banci (Alpha, Banca Transilvania, BRD, etc.). Era vorba atunci de 245 lei/membru de familie, pentru primii trei membri, si 150 lei pentru urmatorii. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos