Bancpost ar putea vinde asigurari pentru somaj

Bancpost ar putea vinde asigurari pentru somaj

Se vorbeste foarte mult de asigurarea vietii, asigurarea auto, care de altfel este si obligatorie, de asigurarea in caz de boala sau accident sau asigurarea proprietatilor. Firmele de asigurari nu prezinta insa in oferte si asigurarea fortei de munca, pe care o putem numi si pensia in caz de disponibilizare. Alexander Sarrigeorgiou, CEO EFG Eurolife

Se vorbeste foarte mult de asigurarea vietii, asigurarea auto, care de altfel este si obligatorie, de asigurarea in caz de boala sau accident sau asigurarea proprietatilor. Firmele de asigurari nu prezinta insa in oferte si asigurarea fortei de munca, pe care o putem numi si pensia in caz de disponibilizare.

Alexander Sarrigeorgiou, CEO EFG Eurolife a declarat marti ca in oferta grupului elen se regaseste o astfel de oferta care este profitabila in Franta, unde a fost implementata in urma cu 2 ani, insa in Grecia, tara-mama a companiei, unde a fost introdusa in urma cu 6 luni profitabilitatea este scazuta.

“In momentul de fata nu este o afacere profitabila, insa in momentul in care vom avea siguranta ca exista o cerere mare pe piata din Romania o vom implementa. In momentul de fata doar in Franta asigurarile fortei de munca au un profit impresionant.”, a declarat Sarrigeorgiou.

Gemenii Bancpost isi fac loc pe piata de asigurari

Piata asigurarilor de viata are de astazi doi noi membrii in familie. Este vorba despre EFG Eurolife Asigurari de Viata S.A. Si EFG Eurolife Asigurari Generale S.A. Cele 2 noi societati sunt subsidiare ale EFG Eurolife Asfalistiki din Grecia. In Romania, compania greceasca s-a alaturat Bancpost (a carui actionar majoritar este EFG), cu care va incerca sa furnizeze servicii de asigurari competitive pe piata romaneasca, adaptate nevoilor individuale fiecarui client in parte.

“E prima iesire in lume a celor mai noi membrii ai familiei Bancpost. As putea sa ii numesc gemenii mezini, pentru ca ambele companii activeaza pe piata asigurarilor”, a declarat presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

“O data cu cooptarea celor doua societati de asigurare in familia Bancpost, oferta EFG Eurobank se completeaza. Ultima venita inaintea celor doua, este societatea care activeaza pe piata pensiilor administrate privat”, a adaugat Bogza.

EFG Eurolife Asigurari de Viata are in rezent un capital social de 3,7 milioane EUR, in timp ce surioara EFG Eurolife Asigurari Generale se bucura de un capital de 3,28 de milioane EUR. Si-au inceput activitatea in septembrie anul acesta cu programe de asigurari destinate in prima faza clientilor de carduri Bancpost. La inceput, societatile se vor axa pe oferta asigurarilor de viata si de proprietate atasate produselor de credit, insa intentioneaza sa extinda activitatea si cu servicii de asigurare destinate IMM-urilor.

Pensiile facultative, tinta celor de la EFG Eurolife

O alta tinta a grupul EFG este piata pensiilor facultative din Romania, asa numitul Pilon III. Decizia de a intra pe acest segment survine in urma succesului pe care l-a cunoscut dupa doar doua saptamani Pilonul II al pensiilor obligatorii administrate privat, dar si datorita potentialului mare pe care tara noastra il ofera pe piata asigurarilor.

“Nu este suficient ceea ce exista pe piata pensiilor facultative in momentul de fata. Exista un potential foarte mare, iar noi vom incerca sa crestem oferta pe piata pensiilor facultative.” a declarat Alexander Sarrigeorgiou.

EFG Eurolife detine in prezent prin grupul bancar Bancpost Fondul de Pensii Private care activeaza deja pe piata pensiilor administrate privat. Grupul elen detine 77,56% din actiunile Bancpost, a sasea banca autohtona daca luam in considerare activele pe care le detinea la finele anului trecut, cu o cota de piata de 4,5%.

Stefania Cojanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos