Bancile vor sa raspunda cererilor de credite in 30 zile de la depunerea documentelor

Bancile vor sa raspunda cererilor de credite in 30 zile de la depunerea documentelor

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a cerut autoritatilor ca, in reglementarea termenului maxim de 30 de zile pentru aprobarea unui credit, bancile sa dispuna de aceasta perioada de timp din momentul primirii tuturor documentelor solicitate de la clienti, a spus presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea. "Vom discuta cu autoritatile in urmatoarele zile in legatura cu

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a cerut autoritatilor ca, in reglementarea termenului maxim de 30 de zile pentru aprobarea unui credit, bancile sa dispuna de aceasta perioada de timp din momentul primirii tuturor documentelor solicitate de la clienti, a spus presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea. "Vom discuta cu autoritatile in urmatoarele zile in legatura cu prevederea conform careia bancile ar trebui sa raspunda in 30 de zile solicitarilor la credite, pentru ca vrem ca aceste zile sa fie numarate din momentul in care toate documentele au fost aduse la banca, conform cerintelor respectivei banci", a spus Ghetea.

Domnia sa a adaugat ca, in conditiile in care cea mai mare parte din sistemul bancar este detinut de grupuri straine, exista banci care, pentru imprumuturile mari, au nevoie de acordul bancii-mama. "Nu ma refer la creditele mici, dar sunt imprumuturi pentru care e nevoie de acordul grupului, de aceea e nevoie de cel putin 30 de zile. Legea trebuie sa fie asumata intr-o maniera aplicabila", a mentionat Ghetea. In ceea ce priveste adoptarea standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), presedintele ARB sustine ca bancile nu isi vor modifica in acelasi timp si sistemul de contabilitate conform standardelor internationale, deoarece, in prezent, exista discutii la nivel mondial in privinta schimbarii acestuia.

"Au existat voci care au sustinut ca standardele internationale de contabilitate au stat, de asemenea, la baza crizei, (…) pentru ca au dus la profituri mai mari. Romania nu ar fi in cea mai buna situatie sa introduca acum acest sistem", a adaugat Ghetea. Asociatia Romana a Bancilor propune bancii centrale ca data implementarii standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) sa fie 1 ianuarie 2012, urmand ca introducerea noilor reguli de provizionare conform IFRS sa se faca de la finalul acestui an.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos