Bancile vor sa angajeze cel putin 15% dintre aplicantii Targului BankingJobs

Bancile vor sa angajeze cel putin 15% dintre aplicantii Targului BankingJobs

Studenti, bancheri si angajati din diferite domenii au trecut pragul Institutului Bancar Roman intre 17 si 19 aprilie, acolo unde s-a desfasurat cea de-a doua editie a Targului BankingJobs, dedicat exclusiv angajatorilor din domeniul financiar-bancar. Evenimentul a fost organizat de trustul de presa Multi Media Net, editor al site-urilor bankingjobs.ro, bankingnews.ro si banisiafaceri.ro, in colaborare

Studenti, bancheri si angajati din diferite domenii au trecut pragul Institutului Bancar Roman intre 17 si 19 aprilie, acolo unde s-a desfasurat cea de-a doua editie a Targului BankingJobs, dedicat exclusiv angajatorilor din domeniul financiar-bancar. Evenimentul a fost organizat de trustul de presa Multi Media Net, editor al site-urilor bankingjobs.ro, bankingnews.ro si banisiafaceri.ro, in colaborare cu Institutul Bancar Roman. Expozanti au fost 13 dintre cele mai importante banci din Romania, adunand la un loc peste 70% din activele sistemului – BRD, ProCredit Bank, OTP Bank, Casa de Economii si Consemnatiuni, BCR, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, ING Bank, Bank Leumi, Millennium Bank, MKB Romexterra Bank si Bank of Cyprus, precum si doua dintre cele mai importante societati de recuperare creante din piata, Urban si Asociatii si EOS KSI Romania.

In cele trei zile de desfasurare, targul a fost vizitat de un numar de aproape 4.000 de persoane. Potrivit celor 15 companii partipante, o mare parte din cei care au depus CV-uri si au intrat in contact cu specialistii de resurse umane au fost studenti, in special de la facultati cu profil economic. Cel mai mare aflux de vizitatori s-a inregistrat in ultima zi, sambata, ziua libera permitand multor angajati din banci sa participe la targ.

„Au fost candidati cu experienta in alte banci si foarte multi absolventi de facultati economice, dornici sa se angajeze in domeniul bancar", ne-au declarat reprezentantii MKB Romexterra Bank. „Candidatii cu care ne-am intalnit in cele trei zile ale targului sunt persoane cu experienta bancara, dar si studenti la facultatile de finante-banci, precum si persoane cu experienta in vanzari", precizeaza si cei de la BRD.

Caracterizand din punct de vedere cantitativ rezultatele obtinute la targ, bancile participante vorbesc despre un volum de 500-1.000 de CV-uri stranse in cele trei zile. Cea mai mare parte a celor care au depus CV-uri sunt posibili candidati pentru pozitiile entry-level. Goana cea mai mare in sistemul bancar este insa dupa oameni experimentati si specialisti. Potrivit ofiterilor de resurse umane prezenti la Targul BankingJobs, in jur de o treime dintre aplicanti au fost persoane cu experienta in domeniul financiar-bancar.

„La acest targ am intalnit mai multe persoane cu pregatire in sectorul bancar decat la alte targuri, dat fiind si caracterul de nisa al evenimentului", ne-au spus cei de la Bancpost. „Am adunat foarte multe CV-uri, in primul rand pentru acoperirea pozitiilor din front-office. Am gasit si oameni potriviti pentru pozitii de back-office din centrala bancii", au declarat reprezentantii OTP Bank. „Ca profil, 60% dintre persoanele care au aplicat pentru joburile oferite de ING au fost specialisti, in timp ce restul de 40% studenti si candidati pentru pozitiile de entry-level", au apreciat cei de la ING Bank.

Urmatoarea etapa pentru o parte dintre cei care au aplicat la Targul BankingJobs va fi angajarea. BRD, cel mai mare angajator din sistemul bancar in ultimii doi ani, intentioneaza sa angajeze aproximativ o treime din candidatii care au depus CV-uri. Doua treimi dintre candidati sunt potriviti pentru posturile entry-level, dar vor fi evaluati si aptitudinal, in timp ce 15% din CV-uri se vor materializa in viitori angajati ai companiei, apreciaza reprezentantii Bank of Cyprus, prezenti la targ in cautarea de personal pentru a sustine extinderea cu 10 noi unitati anul acesta. In cazul BCR, specialistii de resurse umane estimeaza ca aproximativ 20% dintre aplicanti vor fi angajati in banca.

Desi se afla abia la editia a doua, prima editie desfasurandu-se in noiembrie 2007, targul de joburi bancare BankingJobs este un eveniment bianual, a doua editie din 2008 urmand sa aiba loc in toamna. Pana la urmatoarea editie, www.bankingjobs.ro te va tine la curent cu noutatile de pe piata muncii din domeniul bancar. De asemenea, www.bankingjobs.ro iti ofera oportunitatea de a aplica on-line pentru anunturile de angajare postate de cele 16 banci partenere.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos