Bancile vor plati pentru criza financiara. Inca un bir va scumpi creditarea, in Romania!

Bancile vor plati pentru criza financiara. Inca un bir va scumpi creditarea, in Romania!

Intr-un viitor apropiat, bancherii ar putea fi obligati sa plateasca si ei o taxa (deocamdata fara nume) care sa acopere pierderile provocate de criza economica. Maine, ministrii de finante din toata Europa se intalnesc la Madrid pentru a discuta despre acest "bir", care sa fie aplicat fara discriminare bancherilor. Majoritatea tarilor sustin o astfel de

Intr-un viitor apropiat, bancherii ar putea fi obligati sa plateasca si ei o taxa (deocamdata fara nume) care sa acopere pierderile provocate de criza economica. Maine, ministrii de finante din toata Europa se intalnesc la Madrid pentru a discuta despre acest "bir", care sa fie aplicat fara discriminare bancherilor. Majoritatea tarilor sustin o astfel de taxa, dar ca sa fie eficienta trebuie aplicata in toata lumea, deci si la noi.

De ce o taxa? Se vrea penalizarea bancherilor pentru criza. In ultimii trei ani, banci din toata lumea au primit zeci de miliarde de euro din banii cetatenilor, pentru a fi salvate de la faliment. Bancherii spun ca nu-i corect sa plateasca toti pentru greselile unora si se tem ca o asemenea taxa ar putea duce la o noua scumpire a creditelor, potrivit Stirilor Pro TV.

Ce va insemna inca o taxa? "Practic se poate transforma intr-un cost mai mare de finantare…" afirma Lucian Anghel. Ce nu spun bancherii? Ei uita ca o noua scumpire a creditelor le va goni… clientii. Anul trecut, in timp ce economia a scazut cu 7%, bancherii romani au obtinut profituri de 200 de milioane de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos