Bancile vor lansa carduri dedicate nevazatorilor

Bancile vor lansa carduri dedicate nevazatorilor

Visa Europe a dezvoltat in premiera mondiala o noua caracteristica pentru a permite nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de vedere sa-si poata identifica mai usor cardurile Visa.  Aproape 115.000 de persoane din România sunt inregistrate ca fiind nevazatoare sau cu deficiente de vedere, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfârsitul lunii

Visa Europe a dezvoltat in premiera mondiala o noua caracteristica pentru a permite nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de vedere sa-si poata identifica mai usor cardurile Visa.  Aproape 115.000 de persoane din România sunt inregistrate ca fiind nevazatoare sau cu deficiente de vedere, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfârsitul lunii martie 2011.

Pentru a veni in intâmpinarea nevoilor acestora, bancile vor putea emite cardul Visa cu design tactil – o linie reliefata in jurul brandului Visa – care permite nevazatorilor si celor cu deficienţe de vedere sa distinga mai usor intre cardul de credit sau cel de debit și alte tipuri de carduri din portofel si sa ajute la poziţionarea corecta a cardului in terminalul de plata. Design-ul tactil aplicat cardurilor de plata Visa este unul discret, care nu atrage atenţia potenţialilor infractori asupra dizabilitaţii unei persoane.

Pentru a se asigura ca designul poate fi reprodus la scara larga, Visa Europa a colaborat cu cea mai mare companie specializata in tehnologii de securitate, Oberthur Technologies.

Astfel, Visa Europe introduce in premiera o caracteristica a cardului, tiparita si pe verso, iar bancile emitente vor putea, de asemenea, sa adauge și alte elemente de design pe suprafaţa cardului, care sa permita o identificare mai ușoara. Caracteristica tactila poate fi cu ușurința integrata in designul existent al cardului, la costuri mici pentru bancile emitente care vor dori sa o reproduca pe orice card Visa sau V Pay.

”Design-ul tactil permite ca un card sa fie rapid localizat si diferenţiat de alte carduri din portofel, sporind siguranţa nevazatorilor si a persoanelor cu deficienţe de vedere la achiziţionarea de bunuri cu cardul. Bancile membre si clienţii lor, deopotriva, au cautat o soluţie si, in urma unor consultari ample, am ajuns la concluzia ca aceasta este o opţiune concreta care va simplifica utilizarea cardurilor”, a declarat Marc O’Brien, Managing Director Marea Britanie si Irlanda, Visa Europe.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos